Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Alcea rosea - rožlin, popel

MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Ne vem zakaj, ampak cvet rožlina in oblika grma me zelo spominja na ajbež oz. slez, čeprav verjetno nimata nič skupnega.._________________Živeti na podeželju je najlepše!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

O, pa imata, Marija, sta dva rodova iste družine, relativno bližnja sorodnika torej.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Nekaj let ga že imam, vsaj šest ali sedem. Še nikoli drugačnega kot z obupno rjastimi listi.

metuljc

Poglej si tiste, ki cvetijo ob cesti tik pred krožiščem v Litiji, nad vrtički, temno rdeči, zdravi, vsako leto. pa en izjemno lep je ob vhodu na bencinsko črpalko MOL v Litiji. Vreden, da se pobere seme, ko bo zrelo.
Uporabniški avatar
Melona

O, sem videla, se naužijejo precej izpuhov, ker so vsi ob cesti. Morda je pa to skrivnost proti rjastim listom Rolling Eyes .
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Zdi se mi da to leto imam več sort kot lani Smile
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 7 fotografij
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

lepo raščen grmiček
Uporabniški avatar
Melona

Pa še en ''božični'' Wink .

kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Meni se pridno razraščajo.
Vendar pa mi še vedno ni jasno to z enoletnicami, dvoletnicami in trajnicami... Imam ene, ki rastejo že 5 let na istem mestu (zacveteli so šele drugo leto) in so zmerno visoki, lani pa sem imela dvometerske velikane (božanske črnikave barve), ki jih letos ni od nikoder.
Na interneu sem nekaj brala, vendar mi ni jasno, kako je s tem.
metuljc

Kate, na julijski kavici lahko malo o tem poklepetamo, če boš spomnila. Velja?
Odgovori