Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Polži

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Mimogrede: izredno jih privlačijo pasji iztrebki in kar je še pasjih izločkov.

juglans:
temu, da pri nas ne prelezejo ceste , se tudi jaz čudim. Ampak to je dejstvo. Na enem robu ceste (pri meni) lezejo na veliko, na drugem robu niti enega Surprised Surprised . In ta ista situacije se nadaljuje vzdolž vseh 200 metrov, kolikor jih je še do gozda in s tem konca ceste. Na naš del so jih pripeljali z zemljo, ko so pred par leti urejevali brežine.
nimam pojma

Odgovor Napisal/-a nimam pojma »

Potem menite, da mi jih "frezar" ne bo pripeljal?Ker spomladi freza na debelo vsepovsod me to malo skrbi.Sicer okoli njive redno kosimo,listje in veje odstranjujemo, čeprav sem predlani listje v sadovnjaku pustila na tleh, ker sem nekje prebrala,da na bi bilo to dobro za nevemžezakaj.Pri nas se ni obneslo, spomladi pod listjem mah in mah in mah...To je pa seveda že druga tema.
Pasjih kakcev tudi ni, ker sem sosedovega psa preganjala nonstop, upam da se ni spet navadil,da je njegov wc naš travnik.Moja psička pa hodi z mano v lozo in tam opravi kar je treba.

Pa še nekaj:a tale slukxx ni strupen za pse in mačke?_________________Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

nimam pojma je napisal/a:

Pa še nekaj:a tale slukxx ni strupen za pse in mačke?

Stopi v Kalio, poglej Ferramol, preberi embalažo. Enaka aktivna snov, samo da je pri Ferramolu napram Sluxxu cena za kg skoraj dvakratna, koncentracija snovi pa pol manjša.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Za maček in pse je strupen Mesurol . Pred leti sem se pogovrjala z znanko, ki je tožila, da so ji zastrupiii že 2 mački. Ko sem jo vprašala, če je kaj potresala Mesurol po gredah, je zgroženo ugotovila, da ga je res.

Takrat Ferramola še ni bilo, Sluxxa pa še manj. Ferramol in Sluxx sta strupena le za polže, zaradi velike vsebnosti železa, menda enakega, kot je v kapsulah za ljudi. Polžja prebavila pa železa ne prenašajo. Ko ga zaužijejo, se zavlečejo pod zemljo in ji ni več ven. Zato tudi ni skrbi, da bi nam po vrtu ležali mrtvi polži.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

muha je napisal/a:
Druga povsem nepredvidljiva nevarnost so pa sosedje ali polželjubci, ki jih odlagajo v neposredno bližino naših vrtov Rolling Eyes Twisted Evil .

Tretja pa jajčeca na koreninah sadik z vrtov, kjer polži so.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz vseeno upam, da je letošnja zima vsaj malo zdesetkala razne nezaželjene organizme, predvsem polže brez hišk.
Aja, kam so šli pa tisti z velikimi hiškami ?!
Komaj kakšnega še kje vidim, pa še to bolj v gozdovih ...
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Kemperji pac... Very Happy
Vsi ki radi kampiramo, smo pac radi v naravi. Very Happy
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

mravlja je napisal/a:
Kemperji pac... Very Happy
Vsi ki radi kampiramo, smo pac radi v naravi. Very Happy

Sam da ene vročina potegne ven, druge pa notri. Cool
nimam pojma

Odgovor Napisal/-a nimam pojma »

Mah, zdaj sem čisto zmedena, ne vem kaj naj.Če posujem Sluxx, bodo verjetno poginili vsi polži, tudi tisti, ki jih zdaj pospravita "moji" dve žabi, za kateri tudi skrbim.Jima polivam z vodo, da je za njunim bivališčem vedno dovolj vlažno.Poginili bosta najbrž tudi žabi? Bi mi bilo res žal, ker do sedaj nikoli nisem imela težav s polži, taki odlični pomočnici sta.
Ampak tile rdeči lazarji me pa plašijo.
Sem malo tečna s temle vem, ampak včeraj sem govorila s sosedo, ki vikendaši v Prekiji in je rekla,da so k njim, ki so zelo na samem, prilezli v dveh letih s pokopališča, ki je njim najbližje nahajališče, oddaljeno 2km in zdaj imajo pravo invazijo.

Naj za letos preventivo s Sluxxom opustim, pa bo kar bo?
Hvala vsem, ki se jim ljubi odgovarjati._________________Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Polži se po modri pojedini zavlečejo nekam, skrijejo, pa ne ravno žabama pred usta. Poleg tega naj bi bilo to železo škodljivo le za polže.
Jaz bi obilno posula okrog in okrog tvoje parcele, še posebno v ogroženi smeri. Če bi imela možnost/dovoljenje, pa tudi na njivi, kjer se kotijo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori