danes sem ostala zaprepadena ko sem začela rezati ohlajeno bučino pito.
naredila sem po sistemu bureka. to pomeni v pekač premazan z oljem in malo vode (zmešaš 2 žlici olja 1 žica vode) polagaš plasti vlečnega testa in vsakokrat premažeš z oljem in vodo ter dodajaš maso ( sirovo, mesno, sadno, zelenjavno itd). moja masa je bila narejena v drobilniku iz buče (brbr), korenja in neolupljenih jedrc badema, potem dodano jajce, jogurt, milerama, skuta, suhe grožđice namočene v rumu, vanilij sladkor in 2 žlici rjavega sladkorja. ko se vse tako lepo izide prebodem z vilico na večih koncih in premažem z mojo pogruntavščino, da se ne naredi suha skorja, ampak mehka. to je: utekočena velika žlica masla, vanili sladkor 2 žlici jogurta, 1 žlica milerame, 1 jajce in 1,5 pecilnega. ta slednji element je najbolj važen za mehko skorjo. dobro premešano premažem po vrhu pripravljenega. pečem na 180 cc 40 min.
torej nič posebnega nič temnega a ko sem izrezala kolaček je masa bila čokoladno črna in to zelo temno. okus kot bi dala, cimet, mak in še kakšno dišavnico za kolače. " svetsko čudo" bi rekli na buvljaku. verjetno se je zgodila neka kemijska reakcija zaradi lupinic badema in hmhm pojma nimam. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Bučna rulada
mil, ker sem v maso pite dala malo sladkorja, ta ni preveč sladka. ker pri meni je tako, če kdo hoče bolj sladko dobi sladkorni posip. okus je zelo dober. po 5-tem koščku ugotavljam, da ima tudi priokus rožiča. priporočam in lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)