Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Krompir - Solanum tuberosum L.
Res je bilo nekaj narobe, v Kaliji(Semenarna) so to priznali in ti letos refundirajo to seme. Če imaš račun so veseli, če ga nimaš pa bi morali vseeno dobiti seme nazaj. Meni je v Kaliji rekel, da naj se oglasim tam kjer sem kupila in se obrnem na poslovodjo, ker zbirajo naročila oz. se z njimi dogovoriš glede vračila. Tako je bilo povedano meni v eni izmed Kalij na dolenjskem in tašči v Kopru. Tako da seme Natasche naj bi dobili gratis.
Če se bodo spomnili še kakšne druge pogoje( račun...) pa ne vem._________________JERCA- nekdanja ERIENNE
Če se bodo spomnili še kakšne druge pogoje( račun...) pa ne vem._________________JERCA- nekdanja ERIENNE
Včeraj sem imela "krompirjev dan": v kaliji kupila semenski krompir ( izgleda, da je sezona na vrhuncu, saj jim nekaterih sort že zmanjkuje), v lončke sem posejala nekaj malega doma pridelanega semena sorte Romano, v shrambi pa sem našla nekaj gomoljev Colombe - imeli so že dolge, a močne odganjke. Zato sem sem jih, tako za probo, posadila v vreče... Mogoče pa kaj rata._________________naredimo svet lepši
Kar v tiste od zemlje - v mojem primeru Biobrazda. Sem jih uporabila že lani in so se odlično obnesle. No, lani sem sprva sadila v vreče za žito, ki sem jih ravno v ta namen kupila. Potem pa sem razmišljala, da bi tudi te od zemlje morala biti v redu (sem izgleda gorenjske sorte in, če se le da recikliram, oziroma stvari uporabim večkrat).
Postavila sem jih v globjo plastično gajbico zato, da jih bom lahko prenašala. Mislim, da bo to pri včerajšnji saditvi potrebno, ker bo potrebno krompir prenašati ven in noter (nimam rastlinjaka, kjer bi lahko preživljal mrzle noči). Ker imam posajeni samo dve vreči pa prestavljanje ne bo preveč zamudno.
V vreče mislim kasneje posaditi tudi okulirance za vzgojo semenskega krompirja. V vrečah je bolj kontrolirano okolje, pa tudi noben gomolj se ne izgubi - ostane v zemlji. Če preti kakšna vremenska nevarnost, pa vreče (v gajbicah) lahko umakneš na varno._________________naredimo svet lepši
Postavila sem jih v globjo plastično gajbico zato, da jih bom lahko prenašala. Mislim, da bo to pri včerajšnji saditvi potrebno, ker bo potrebno krompir prenašati ven in noter (nimam rastlinjaka, kjer bi lahko preživljal mrzle noči). Ker imam posajeni samo dve vreči pa prestavljanje ne bo preveč zamudno.
V vreče mislim kasneje posaditi tudi okulirance za vzgojo semenskega krompirja. V vrečah je bolj kontrolirano okolje, pa tudi noben gomolj se ne izgubi - ostane v zemlji. Če preti kakšna vremenska nevarnost, pa vreče (v gajbicah) lahko umakneš na varno._________________naredimo svet lepši
Pozdravljeni
Danes sem v visok plastičen plato posadila 3 krompirje Kresnika in pokrila s kopreno. Je v plastenjačku.
Pod krompirčke sem dala volno. Plato sem posstavila na zemljo, jutri bom pa pod plato dala plast volne.
Lani je bil kar dober izkupiček. Upam, da bo letos tudi.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Danes sem v visok plastičen plato posadila 3 krompirje Kresnika in pokrila s kopreno. Je v plastenjačku.
Pod krompirčke sem dala volno. Plato sem posstavila na zemljo, jutri bom pa pod plato dala plast volne.
Lani je bil kar dober izkupiček. Upam, da bo letos tudi.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...