Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

NAVADNA JAGODIČNICA- Arbutus unedo

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Bo drzalo... Vprasam se enkrat, ko bo cas bolj primeren.
mravlja

muha je napisal/a:
mravlja: bo treba počakati na pomlad. Takrat šele bom videla, ali zeleni ali se suši.

muha, zdaj pa že lahko spet vprašam, kajne? Saj veš kaj... Wink .
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Po lanski zimi je ni več med živimi. Crying or Very sad
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

Tudi moja se je posušila - zmrznila._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
mravlja

Škoda.
Bety11

Odgovor Napisal/-a Bety11 »

ALi ima kdo od vas Jagodičnico v posodi? Jaz sem jo dobila za darilo in čez zimo sem dala v mrzlo sobo, zraven okna. Razmišljam o sajenju v zemljo, ob hiši, tako kot je figa. Kaj menite_________________Naj vam vrt bogato obrodi in prinese obilo zdravja
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

UK/USDA zone 7.
Preživi slano.
Piše tudi, da preživi na zaščiteni legi celo -12 stopinj, a čisto odkrito - drugje, kot na primorskem koncu, je še nisem videl nikjer. A morda, tako kot fige, je šel razvoj v smeri bolj rezistentnih rastlin.
Kot zimzeleno drevesce pa po mojem znanju/prepričanju - so pogoji vzgoje podobni lovorju - če raste ta, bo verjetno tudi jagodičica in lovorjev v celinski Sloveniji še nekaj let ne bo, potem pa - glede na globalno segrevanje - kdo ve.
V loncu ne bo najbolj happy, zato se splača poskusit, prvih nekaj let močno zaščititi pozimi in upati na najboljše.
Very Happy
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pri meni je lovor preživel že kar nekaj tudi dokaj ostrih zim , jagodičnica pri sosedi na še bolje zuščiteni legi pa ne.
dejan84

Odgovor Napisal/-a dejan84 »

jaz imam jagodičnico v 40-50l loncu zunaj ob ogrevanem prizidku, zaenkrat zgleda zivo.

LP
arena

Odgovor Napisal/-a arena »

Na Korziki ta grm raste precej visoko ob smučišču. Glede na temperature bi lahko preživel tudi pri nas. Mislim, da je bolj problem, če ni odcedna zemlja.
Odgovori