Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gold Nugget

matko

Odgovor Napisal/-a matko »

Zunaj:

notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Prvi bodo zelo hitro

_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Takole izgleda brez opore

Prvi plod je dozorel par dni nazaj.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Prvi plod je dozorel 30.06., bil je izredno okusen, zdaj zorijo že tudi ostali plodovi, kmalu se bomo najedli prvih guštov Laughing
So pa rastline izredno bujne, bogato obložene in lepo visijo čez korito...
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Na zunanji okenski polici je dozorel prvi, nekje istočasno s Kimberley, rastlina ni niti vzorno oskrbovana, pa lepo dozoreva, in se ne da motiti. Ostaja pri meni._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Nova serija iz potaknjencev v pričakovanju indijanskega poletja Wink Laughing

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Poskusiti ni greh, kajne, muha?
Sama sem pred dnevi posadila iz semen sladkega češnjevega paradižnika iz Hoferja vzgojene sadike ob južno fasado hiše na mesto, kjer se je lani poslovila vrtnica. Kaj vem, morda pa kaj bo, če bo temu poletju sledilo še indijansko. Vsaj eno na leto bi se le spodobilo, a ne, če že tega, pravega v bistvu ni. Wink
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Potikanje dokaj uspešno. Eno sadiko sem dala v tunel med ostale, v enem tednu jo je pobralo. Drugo pa na južno okensko polico, na tej sem obrala že 3 zrele plodove, lepo je obložena in dokaj zdrava. Med zadnjo ohladitvijo z deževjem sem jo umaknila na notranjo stran okna.

Zaključek: pri tej sorti se splača potikati. Ko prva rastlina izčrpana odmre, imamo podmladek. Naslednje leto bom potaknjence naredila kak mesec prej.
simicitane

Odgovor Napisal/-a simicitane »

Tega sem lansko leto prvič sadila, dobila na forumu, lahko rečem da je krasen tako okus kot vse ostalo. 2 letni nečak je bil pa nad njim izredno zadovoljen, je vse pojedel, in še za domov sem mu ga morala vedno dati:).
Odgovori