Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
vugi

Odgovor Napisal/-a vugi »

Oldi, če se spomniš, kdaj si nacepil kaki ? Dobil sem nasvet naj cepim v maju, mi se zdi pozno, pa tudi cepič bo v hladilniku 3 mesece, ni to predolgo ?

praky je cepil na začetku aprila._________________Uporabljam google translator
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Proxi ne živi v naši klimi..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Sadjarvid in ostali mojstri cepljenja!
Pust je mimo, krofov smo se najedli, že cepite češnje?_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Češnje že ogledujem, tako da bo kmalu akcija.
ant

Odgovor Napisal/-a ant »

Na mojem koncu (Ribnica) bo še za počakat, kaj ne?
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Jaz sem včeraj nabral cepiče jablane beličnik in neke češnje hrustavke. A mora biti čisto zavito v hladilniku? Da se ne izsuši verjetno?
Aja, a bohotivke so dober material?
Vem da je pozno, ampak bolje pozno kot nikoli._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
ant

Odgovor Napisal/-a ant »

Bohotivke menda niso primerne za cepljenje.
stara postaja

No, jaz sem se odločila, da se naučim cepiti. Izziv mi je češnja, ki raste pod el. žicami in jo je cepil pokojni brat (takrat tam še ni bilo el. vodov)
Zelo rada bi jo ohranila s cepljenjem na divjo češnjo. Poskušam že od zač. februarja (iz roke, sejanci napuljeni v gozdu). Pravzaprav gre zgolj za učenje, pridobivanje ročne spretnosti. Če bi se po čudežu kaj prijelo, pa seveda odlično.
Na razkol pa sem cepila v gozdu ene starikave, debelejše divje češnje. Problem je s cepiči, ker je prej omenjena češnja starikava in skoraj ne najem primernega lesa (kratki, nagrbančeni, s cvetnimi brsti).
Ko bo (če bo letos kaj) dozorela ta stara, bom požagala debele veje in upam, pridobila nov, mlad les za naslednje leto ali pa za poznopoletno c. na speče oko.
Toliko o moji tretji univerzi._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Se mi zdi, da je pridobivanje cepilnega materiala s starih sadnih dreves najbolj sigurno, ce se prejsnje leto drevo, katerega cepice zelimo, obreze, nakar pozene nov les, primeren za izbiro cepicev.
stara postaja

Saj to nameravam, kot sem napisala Laughing_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Odgovori