Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

stara postaja zivjo,

smo pred parimi leti odrezali precej veliko vejo in sem pricakoval kaj uporabnega... ni bilo nic - drugo leto pac.
Kaze, da te nisem dobro razumel.

Lp.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Pletem...(stara baba pač Embarassed ). Predstavljam si, da bi češnjo temeljito obžagala, ko bodo plodovi zreli, zdaj jih namreč sploh več ne upamo nabirati, ker gredo žice skozi krošnjo. Potem bom počakala, da požene nov les za cepljenje za drugo leto._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
mravlja

Potem bo tudi rezati treba ob prisotnosti elektra - se bolje, da sami naredijo - bodo pa zahtevali, da gre drevo proc.
Saj verjetno se tudi zato ucis cepiti... (da cesnja ostane v spomin na brata), plemenito. Dobra odlocitev je tudi tvoja predhodna "praksa".

Se mi pa vedno bolj zdi, da bi nas morali "vsega tega okrog sadjarstva" uciti (starsi, sola!) v "prvem zivljenskem obdobju" in ne sele za tretjega. To pogresam.

Lep uspeh ti zelim.
stara postaja

Res je, mravlja, je spomin na brata, pa jo hočem ohraniti.
Do sedaj sem vedno čakala na druge za cepljenje in bolj ali manj ostane pri obljubah, saj danes nihče več nima časa... Pa sem si rekla, saj nisem podpovprečno pametna, bom pa poskusila. V šoli nismo nič slišali o tem, žal.
Fajn je tudi imeti kak cilj pri mojih letih (69), da se človek nima časa smiliti samemu sebi zaradi tegob, ki jih neusmiljeno prinaša starost.
Pa hvala, da si poklepetal z mano Laughing lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
sadjarvid

Odgovor Napisal/-a sadjarvid »

Ja, za češnjo je že čas za cepljenje. V času rastoče lune.
stara postaja

Hvala! Kateri način pa je zdaj najprimernejši? Cepiče imam v hladilniku. lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
mravlja

sadjarvid je napisal/a:

sadjarvid, (saj) naj bi se vse cepilo v casu rastoce lune?
Nazadnje urejal/a mravlja 04 Mar 2017 11:26; skupaj popravljeno 2 krat
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Vendar češnja sedaj, ostalo pozneje_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
mravlja

optimist, hvala.
(sem zgoraj napravil napako... in popravil kolikor se je dalo) Embarassed
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

mravlja je napisal/a:
sadjarvid je napisal/a:

sadjarvid, (saj) naj bi se vse cepilo v casu rastoce lune?

Čisto vseeno je kar se tiče lune.
Najbolje se cepi po padavinah glede na trenutno vreme(ne prevroče, ne premraz)
Odgovori