Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kam z oljem od cvrenja
-
Jaz pa nesem plastenko s starim oljem na Petrol.Ko natočim gorivo in grem plačat, se naredim Francoza in rečem: zunaj imam plastenko odpadnega gospodinjskega olja, so mi rekli, da jo lahko oddam pri vas.Ponavadi sledi vprašanje koliko je tega olja in ko povem da ne več kot 1,5l me ponavadi usmerijo h kontejnerju z nevarnimi odpadki in če je zaklenjen, ponavadi dovolijo, da ga odložim zraven._________________Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
Tudi jaz kuham milo iz olj, samo ne iz odpadnih, ampak iz najboljših.
Sem pa brala, da so včasih domače milo kuhali iz najslabših maščob (večinoma živalskih), tudi žarkih.
Mogoče pa res poskusim skuhati milo iz teh par deci olja _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Sem pa brala, da so včasih domače milo kuhali iz najslabših maščob (večinoma živalskih), tudi žarkih.
Mogoče pa res poskusim skuhati milo iz teh par deci olja _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Kravzlj je napisal/a: |
Prijateljica iz Španije ga porabi za domača mila. Ampak oni uporabljajo olivno olje za vse. tudi za cvrenje |
Za milo pa je dobro vsako olje, pravzaprav vsaka maščoba, ne le oljčno/olivno olje._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova