Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Nashi

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Se vam vsem se enkrat zahvaljujem.
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Mravlja,
če kupuješ nashi sadiko imajo v Kalii precej lepe sadike (puljene). Sorte ki imajo pa so : hosui, kosui in shinseiki. Drevesnica Bilje je njihov dobavitelj in kar mi je všeč je cepljeno mesto 15-20 cm nad koreninskim sistemom.
mravlja

papasmrk, hvala za informacijo.

Letos mi je se prezgodaj, mi bodo pa tele strani v letu ali dveh (treh) zelo "prav prisle".
sadjarvid

Odgovor Napisal/-a sadjarvid »

Kot sem že napisal meni okus ni všeč, ni nič posebnega, drugačnega mnenja pa so ose in sršeni, ki jih napadejo tako da ostane samo koža viseča na peclju.
mravlja

Hej, Vid, kako visoko pod Krvavcem pa imas posajene(ga)? Je mogoce okus odvisen od nadmorske visine?
sadjarvid

Odgovor Napisal/-a sadjarvid »

Nadmorska višina hiše je 405 metrov.Nisem visoko v hribih,pa vendar tudi jabolka Pink leidi nimajo dobrega okusa, ker je verjetno zanj premrzla klima.
mravlja

Zanimivo. Nadmorska visina torej nic posebnega. Naj bi bil problem orientacija sadovnjaka ali vetrovi?
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Mravlja,
predlagam, da ko pride sezona nashi-ja, da se ustaviš pri kakšnem forumašu, ki jih ima in sam poskusiš sadež, da se prepričaš ali ti je všeč ali ne. Da ne boš posadil cel sadovnjak nashija in na koncu ugotovil, da ti okus sploh ne ustreza Laughing
mravlja

Very Happy nec bat.
Nadmorsko visino imamo tam-tam, ce spoznam, da je "obcutljiv" ne bo nobenega. Lahko potem pridem vsako leto? Laughing
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Pozna kdo kakšno učinkovito sredstvo proti sršenom, meni vsako leto uničijo ogromno pridelka.
Odgovori