Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Hvala Optimist. Kaj pa število cepičev glede na mlado podlago? Misliš, da lahko poskusim vrh in še 3 na debelcu (s plošč. ok.)? Rada bi šla kar zdaj, ker je mirno._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Ploščične v tem času nisem še probal, tud za lub grem šele aprila... Kar se tiče pa števila cepov bo pa komot prenesu._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
stara postaja

Hvala. V enih nasvetih sem brala, da se plošč. lahko up. tudi v spoml. cepljenju. Brst spi in ima čas počakati na "sok" si predstavljam Laughing . Bom poročala, če bo kaj uspeha z mojimi poskusi.
Včeraj sem ven posadila febr. ceplj. napuljene sejance, eden mi je že pričel brsteti (angl.kop.8.2.2017)._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
ant

Odgovor Napisal/-a ant »

Ravno zadnjič sem poslušal, da naj bi pri ploščični, ki jo opravljamo spomladi in povezujemo s parafilmom za razliko od jesenskega cepljenja pustili brst ne povezan, da lahko raste. Jeseni to ni potrebno.
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Evo jedan video kalemljenja kajsije na procep.

https://www.youtube.com/watch?v=sVW3lZSK2Nc
stara postaja

Misoo, dan na dan se učim ob tvojih videih. Upam, da se bo kaj poznalo Laughing ! Hvala za res poučne in nazorne predstavitve._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
sadjarvid

Odgovor Napisal/-a sadjarvid »

Ja, Stara postaja je že odgovorila.Veliko lažje in hitreje in bolj natančno cepimo, če narediš jeziček.
misoo83

Kalemljenje šljive na prosto spajanje.

https://www.youtube.com/watch?v=KGeJnKzkTG4
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

misoo83 bravo. pozdrav
Mene interesira tudi kako cepiti kivi ? Imaš mogoče nekaj od tega ?
hvala!_________________
misoo83

Imam ovaj video ali tu ne kalemim uzivo nego pokazujem rezultat kalemljenja kivija na cip Razz .

https://www.youtube.com/watch?v=M3hBzRbapAs

Ove godine sam bio planirao snimiti kako se kalemi video ali sam zakasnio sa kalemljenjem Rolling Eyes .
Odgovori