Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Česen 2017
Pri meni je nekaj časa zunaj itak samo zgoden Portugalc, sedaj pa se kaže tudi že kraški rdeči, ki sem ga letos sadil nekaj več. Že res, da ima majhne stroke, a je pri meni najbolj obstojen.
Anka in Barjanc se še povečini ne kažeta iz zemlje, mogoče le tu in tam, glavnina še dela na koreninah. Počasi bom probal ti dve sorti nadomestiti z bolj obstojnimi, vsaj v mojem okolju je tako.
Nisem pa zasledil kakšne težave z "izmetom" strokov iz zemlje. Mogoče zato, ker sem sadil razmeroma globoko in naredil hribček čezenj. Predlani so ljudje spraševali, če sem posadil krompir, he, he, he Letos so modro tiho.
Anka in Barjanc se še povečini ne kažeta iz zemlje, mogoče le tu in tam, glavnina še dela na koreninah. Počasi bom probal ti dve sorti nadomestiti z bolj obstojnimi, vsaj v mojem okolju je tako.
Nisem pa zasledil kakšne težave z "izmetom" strokov iz zemlje. Mogoče zato, ker sem sadil razmeroma globoko in naredil hribček čezenj. Predlani so ljudje spraševali, če sem posadil krompir, he, he, he Letos so modro tiho.
Pred dnevi sem na njivi pogledovala pod dekico. Le nekaj vršičkov Anke sem zasledila. Letos gre vse zelo počasi. Na vrtu imam posajene zarodne čebulčke. Ti so tako in tako poznejši in o njih ni ne duha ne sluha.
Je pa na radičevi gredi cel kup lanskoletnih "pozabljenčkov". Ker so bili ves čas v zemlji, čez zimo pa je bila greda pokrita s kopreno, so zdaj že krepke rastlinice visoke cca 10-15cm.
Pred par leti, je nekaj Anke vzklilo že konec novembra (zakaj, je še do danes skrivnost). Tem česnom so zgodaj spomladi ptice čšipale vršičke. Izgleda, da so zgodnje rastoče rastline zelo zaželjene na ptičjem zgodnje spomladanskem jedilniku, ko po dolgi zimi komaj čakajo na sveže zelenje (tako kot mi )_________________naredimo svet lepši
Je pa na radičevi gredi cel kup lanskoletnih "pozabljenčkov". Ker so bili ves čas v zemlji, čez zimo pa je bila greda pokrita s kopreno, so zdaj že krepke rastlinice visoke cca 10-15cm.
Pred par leti, je nekaj Anke vzklilo že konec novembra (zakaj, je še do danes skrivnost). Tem česnom so zgodaj spomladi ptice čšipale vršičke. Izgleda, da so zgodnje rastoče rastline zelo zaželjene na ptičjem zgodnje spomladanskem jedilniku, ko po dolgi zimi komaj čakajo na sveže zelenje (tako kot mi )_________________naredimo svet lepši
-
- Kraj: Domžale
franci, zaradi odtisov parkljev na zemlji kriviš srnjad. pri meni jih ni a česen ali čebula sta bila izpuljena. seveda je nekaj mraz naredil a da bi česenček oz čebulo vrgel 2 m stran pa ni mogoče, tudi kot praviš do zemlje odščipnjeni vršički potrjujejo ptičja opravila. v spominu imam, da so mi leta nazaj na Lj. vrtu, med tem ko sem sadila česen na eni strani gredice na drugi strani kosi spulili, ščeprkali ven na sploh čebelček kateremu je kukalo malo olupka ven iz zemlje.
lpvoda._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
lpvoda._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Glavice česna iz lanskoletne letine so te dni pričele kazati zelene kalčke. Istočasno tiste, ki sem jih pridelala na svojem vrtu in česni ob brbr. Doma pridelan lanski česen sem v marcu pognojila z briketiranim kurjim gnojem. Razlike v obstojnosti ni bilo.
Pretežni del ga bom danes sesekljala in vložila v olje, da mi ne propade.
Pretežni del ga bom danes sesekljala in vložila v olje, da mi ne propade.
brbr je napisal/a: |
Pravijo, da je vzrok za pomladansko rumenenje listov lahko pomanjkanje vode. A suša zdaj še ne bi smela biti problem... |
Ne glede na sušo/nesušo je povsem možno, da iz koncev listov izhlapi več vode, kot jo do tja v mrzlem vremenu lahko pride, sploh, če so tla zelo mrzla. Posledica je sušenje in odmiranje celic na tistih delih.