Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Krompir - Solanum tuberosum L.
Juglans, zanimivo tole z Igorjem. pri meni je močno odgnal že pred časom in sem prve kali potrgala. Kdaj počasi nastavlja nove kalčke. Govorila sem z Abudabijem, ki ga tudi goji in je rekel, da je pri njem isto že dobro odgnal. Tako, ne vem, kaj se dogaja s tvojim zaspanetom. Saj meni bi bilo ljubše, da bi se kasneje zbudil, ker bi bil bolj primeren za moje skladiščne razmere.
Se mi pa zdi, da res letos nakaljevan krompir počasi odganja. tudi pri meni niso poganjki kaj večji._________________naredimo svet lepši
Se mi pa zdi, da res letos nakaljevan krompir počasi odganja. tudi pri meni niso poganjki kaj večji._________________naredimo svet lepši
-
- Kraj: Domžale
Andrej jaz vsako leto dam kaliti krompir okrog 17.februarja. lani sem ga dala 18.2., sadila sva ga pa 11.aprila.
Letos sem ga dala kalit 16.2., kdaj ga bova pa sadila, pa nevem. Zemlja je še presneto hladna.
Glede velikih poganjkov pa kar gre, ker jih imam v vsakem platoju dno pokrito. Ko sadim lepo jemljem iz platoja in se nič ne polomijo. Pa tudi niso do sedaj bili večji od 2 cm in to taki čvrsti.
Lahko to delam, ker ga sadim samo toliko, da ga imamo mi dovolj za ozimnico. Pa še sinu ga dam za začetek.
Letos bom sadila samo 12 kg, ker sva sedaj sama.
Malo sem se razgovorila, pa mislim, da ne bo nič hudega.
lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Letos sem ga dala kalit 16.2., kdaj ga bova pa sadila, pa nevem. Zemlja je še presneto hladna.
Glede velikih poganjkov pa kar gre, ker jih imam v vsakem platoju dno pokrito. Ko sadim lepo jemljem iz platoja in se nič ne polomijo. Pa tudi niso do sedaj bili večji od 2 cm in to taki čvrsti.
Lahko to delam, ker ga sadim samo toliko, da ga imamo mi dovolj za ozimnico. Pa še sinu ga dam za začetek.
Letos bom sadila samo 12 kg, ker sva sedaj sama.
Malo sem se razgovorila, pa mislim, da ne bo nič hudega.
lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Oj, Cinija1, kako si me razveselila s temle "mojim" krompirjem Vidim, da le ni bilo zaman vse tisto prekladanje, zalivanje, senčenje, ... malih sejančkov in potem sadik, dokler jih nisi ti prevzela.
Letos mi z vrtom kaže še slabše kot lani in ti niti ne morem reči, če mi "vrneš" par gomoljev, ker ne bi vedela, kam z njimi. najraje bi se kar povabila k tebi na eno krompirjevo malico, ko bo zrasel _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Letos mi z vrtom kaže še slabše kot lani in ti niti ne morem reči, če mi "vrneš" par gomoljev, ker ne bi vedela, kam z njimi. najraje bi se kar povabila k tebi na eno krompirjevo malico, ko bo zrasel _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje