Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čebula - Allium cepa L.

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Cinija 1, tudi tebi hvala za prijazno ponudbo, a zdaj mislim, da bom imela čebulčkov dovolj. Včeraj sem na vrtu pregledovala gredo na kaetri sem imela lani posejano seme za vzgojo čebulčkov. Ker so bili majhni, sem jih kar pustila v zemlji. No, zdaj je pa zraslo kar nekaj rastlinic. Jih bom presadila na njivo..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Cinija1, a te lahko jaz fehtam za tisto peščico ptujske?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Lpmami dobiš aprila
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
brbr

Melona, ti pa si človek akcije! Tvoje pesti čebulčkov je danes poštar prinesel. Nisem si mislila, da imaš takooo velike pesti Very Happy . Miljonkrat hvala._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

He, he, Brbr, sem jo že pred marčevsko kavico ponujala, pa ni bilo interesa. V KZ so prodajali samo pakiranje po 800 g, posaditi želim obe sorti, ampak 1,6 kg je je zame čisto preveč. Sem bila prav vesela, ko si napisala, da jo iščeš, naj ti lepo raste!

Itak pa, draga mati Fižolova, bom vaš dolžnik še v naslednjem življenju objemček !
brbr

Bejšte no, bejšte, gospa Melona. Se zmeniva, da so vaši dolgovi s temi pestmi poravnani, prav?_________________naredimo svet lepši
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Mati Fižolova in gospa Melona jaz vama grem pa za pričo, da bo bolj držalo.
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

palec gor

Botra Cinija, zmenjeno.
brbr

No, pa smo uredili še eno stvar. Oh, kolk fajn._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Poročam, da mi vzgoja sadik čebule ni ravno najbolj uspela.
Nekako v stilu ene Juglansove izkušnje nekaj prispevkov nazaj.
Vse tanko in zmerno do pretežno poleženo. Res ne vem, kako vrtnarije vzgojijo tako močne, bujne in pokončne sadike ?!
Ne, nisem jih imel na toplem, če bo kdo to pomislil.
Nekaj sem jih sicer presadil na njivo in kakšno bo celo nadaljevala življenje ...

Saj nič hudega, ena izkušnja pač. Bom naslednje leto ponovno poskusil, ampak z manjšim številom sadik.

Ker sem pa imel še kar nekaj semena, sem ga danes posejal še direktno na njivo.
Tri krajše vrste bolj na redko in še tri na gosto, če bo uspelo za čebulček.
Odgovori