Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Moj prvi mali rožnik

Moderator: Melona

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Moj prvi mali rožnik

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

MARIJAV je napisal/a:
Če drži pregovor, da iz malega raste veliko, potem Garden-ja začnem najprej s tvojo prvo podarjeno vrtnico Jacques Cartier, ki je sicer še majcena v primerjavi z vašimi lepoticami, vendar že sedaj kaže neverjetno moč, saj je nastavila kar nekaj popokov, za katere menim, da ne bo imela dovolj moči, da bi se cvetovi pokazali v polni lepoti, ampak drugo leto bo verjetno druga pesem, trenutno je visoka komaj dva pednja:

Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
Garden-ja, ali ji cvetove pustim?
Slikce ostalih treh podarjenih še sledijo.
Nazadnje urejal/a Garden-ja 29 Sep 2013 06:31; skupaj popravljeno 1 krat
Garden-ja

MARIJAV je napisal/a:
Neverjetno. Razcveteli so se štirje cvetovi. Ker me boli križ, sem šla pred vrtnico na kolena in kljub hudemu vetru zavonjala prekrasen vonj, kot nepoznavalka bom rekla: po vrtnici Wink :
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
Uf, žal moj fotoaparat očitno ni najboljši za bližnje posnetke Crying or Very sad

Ena izmed obeh podarjenih neznank - vrtnic od 1vrtnice je pridelala tretji in četrti cvet:
šE cvet od blizu:
Garden-ja

[quote="MARIJAV"]Sedaj pa lepim drugo Garden-jino darilo - vrtnico Jolande d Aragon, ki bo vsak čas pokazala svoj prvi cvet, čeprav je grmiček še tako drobcen:

Dašabinina Charlote tudi poganja prvi popek:
Garden-ja

Ena izmed obeh podarjenih neznank - vrtnic od 1vrtnice je pridelala tretji in četrti cvet:
šE cvet od blizu:
Garden-ja

MARIJAV je napisal/a:
Moram popraviti, v paketu dveh vrtnic je bila ob Garden-jini vrtnica od Vode. Tako sem zahvalo dolžna ob Garden-ji, Dašabini, 1vrtnici tudi Vodi.
Punce, še enkrat hvala vsem skupaj. Moram povedati, da imam poleg teh vaših podarjenih še letos dokupljene:
Vzpenjalke New Yorker, Quin Elizabeth, New Dawn
in čajevke: Gioa, Buccaner, Josephibe Bruce

Seveda je to le zametek napram vam kraljicam, ampak, mogoče bom pa drugo leto nalepila že kaj več lepih slikc, še posebej, ker nameravam v jeseni še dokupiti oziroma se pridružiti skupnemu naročilu, če ga boste organizirale.
En moker pozdrav iz osrednje Štajerske, Marija
Garden-ja

Charlotte je odprla prvi cvet, ima pa še en popek. Je prekrasna polnjena, imam že poslikano,vendar trenutno nič ne nalagam, ker mi je virus na računalniku okužil kartico na fotoaparatu, pa mi je sin moral vse brisati. Sedaj čakam, da mi naloži antivirusni program in prečisti računalnik, potem bom pa spet veselo nalagala, kar sem sedaj poslikala na novo.
V glavnem, vse h 5 podarjenk se je že lepo pokazalo s cvetom, čeprav se prav čudim, kako veliko moč imajo tako mlade in majhne sadike.
Garden-ja

MARIJAV je napisal/a:
Pa še to: ali katera lahko prepozna neznanko, ki sem jo dobila v dar od 1vrtnice. Tudi ona ni vedela sorte. Je na sliki tri poste zgoraj, cela vrtnica in detajl cveta v moji roki od blizu, ne znam pa skopirati linka sem.

MARIJAV je napisal/a:
Takole pa je zacvetela Dašabinina Charlotte - popravljam dimenzijo slike - sem delala vaje na zelenjavi:

MARIJAV je napisal/a:
Že tretjič letos pocvita tale čajevka (buccaner), ki sem jo kupila letos spomladi v vrtnem centru:

Pa še posamezen cvet vrtnice, ki tudi že tretjič pocvita, za katero še moram pogledati sorto, ker si ob saditvi označevalnih ploščic še nisem naredila, ampak sem si kar na sliko zapisala kam sem jo vsadila:
Garden-ja

MARIJAV je napisal/a:
Takole si je spomladi kupljena vzpenjalka Quin Elizabeth našla oporo in me sedaj za slovo še razveselila s prekrasnim cvetom:

Imam še originalno embalažo, res pa je, da sem jo kupila v naši zadrugi. Če ni, potem so dali v škatlo pač nekaj....Sicer pa mi je zelo lepa in je letos cvetela vsaj petkrat po en ali dva cveta.

Sem se kar sprijaznila z zamenjavo, ker mi je vrtnica res všeč, posebno ker je vzpenjalka in s svojo rastjo letošnje leto to tudi dokazuje. me prav zanima kako se bo razvila naslednje leto. Spomladi je najbrž nič ne porežem ampak samo napeljem po opori, ki je še ni nikjer

PrispevekObjavljeno: 13 Okt 2012 16:53 Naslov sporočila: Odgovori s citatom

--------------------------------------------------------------------------------

Garden-ja ali katera druga poznavalka vrtnic - imam eno prošnjo če smem.
Za naročenih 14 vrtnic sem se odločala po trenutnem vzgibu ob pregledovanju sort. Z interneta sem si potegnila dol slike in ob vsaki zapisala osnovne značilnosti sorte. Saditi jih imam možnost po tri v skupino ali v daljšo vrsto na celi dan sončni legi, trenutno ni blizu drugega rastja, vse je še trata.
Poskusila bom sama pogrupirati skupaj po tri, ki bi se barvno in po obliki rasti lahko uskladile, potem bi pa vas prosila za komentar ali nov predlog.

Evo, sem sama poskusila pogrupirati po 3 sorte za sajenje v "trojčke", vkolikor tako ali kako drugače v trojček ne pašejo, jih imam možnost posaditi kot posamezne.

Falstaff, Ferdinard Pichard, Clementina Carbonieri

William Shakespeare, Chewsuperpath, Roger Lambelin

Abraham Darby, Baron Girod de I AIN, Showme Music

A shropshire Lad- plezalka, spodaj Eyes for you, Camaieux

Obe Hansi bom porabila skupaj v vrsti kot živo mejo.

Vsaka pripomba glede neusklajenosti mi bo prišla prav, ker bolje, da jih sadim posamezno, kot da naredim neustrezno kombinacijo. Občudujem pa vse vas, ki ste si jih naročile ogromno več kot jaz in si znate same narediti načrt sajenja. Jaz žal, te sposobnosti nimam.

Garden-ja je napisal/a:
Joj, težko bi ti kaj rekla, če si jih tako skomponirala si jih verjetno tako, ker ti je tako všeč, zakaj bi jih hotela tako, kot je všeč meni ali komu drugemu?
Jaz recimo oranžne ne bi kombinirala z vijolično, marelične z vinsko rdečo ampak Dodo pa recimo bi. Zakaj jih torej tudi ti ne bi?

Garden-ja, hvala za mnenje. Jaz sem sprintane slike cvetov nekako primerjala, če bi se barvno uskladile, vendar so te slike tudi varljive, ker za isto sorto najdeš celo različne barvne odtenke: enkrat srednje rdečo, drugič pa povleče na viola.
Ok, če ima posamezna sorta dovolj prostora, da se pokaže v vsej lepoti, potem ji tudi kaka bližnja soseda, ki po barvi mogoče ne paše zraven, ne bo delala prevelike sramote.
Garden-ja

MARIJAV je napisal/a:
Takole je začela cveteti Cordes perfecta - hibridana čajevka - kupljena spomladi v naši zadrugi. Cvet je ogromen in v jutranji rosi še lepši:

MARIJAV je napisal/a:
Jaz, bučka, sem vse odcvetele cvete letos lepo odstranjevala, tile pa najbrž ne bodo zmogli narediti šipka. Bom šipke zbrala prihodnje leto.
Tole sem cel grmiček zdajle slikala, vendar je bilo že pretemno in se je vključil fleš:

Tole je pa skrajni levi cvet v grmičku zgoraj slikan od blizu:

Odgovori