Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Odgovori
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Sem ti zdaj tudi napisal od katerih rastlin sem nabral.Pa ne pričakuj identičnih , sem bil jaz čebela.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Dajmar, prosim te če opišeš na kakšen način pripraviš semena močvircev in kdaj jih poseješ. hvala in pozdrav voda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Dajmar

Glede setve
Radi imajo toploto in vlago. 2016 sem jih sejal aprila in so jeseni cveteli. Sejal sem v setveni plato. Plato sem napolnil z zemljo za setev dobro navlažil in postavil na mizo tik radiatorja. Semena sem prej namakal v mlačni vodi 24 ur ali še več. Nekateri pravijo da je semena treba obrusiti. Meni se zdi, da brušenje ni potrebno, če jih namakaš. Bolj pomembna je toplota in vlaga. Nekatera semena so vzklila šele po kakšni 3 tednih nekatera pa v 5 dneh. Se mi zdi da semena "Princess Laure" zelo dolgo kalijo.
Posejan plato sem prekril še z folijo za shranjevanje živil to zaradi zadrževanja vlage. Plesen sem zavrl z "Previcur "-jem. 1mll na liter vode.

[/img]
katarinav

Odgovor Napisal/-a katarinav »

te rastline prej nisem poznala, me je pa čisto očarala. Kakšni veliki cvetovi? Laughing
Sem pregledala temo nahitro, pa nisem našla podatka, kje kupujete semena? Zasledila se ebay, ampak tam mi vrže same že skoraj "psihadelične" cvetove: http://www.ebay.com/itm/Rare-Mix-Colors-Giant-Hibiscus-Seeds-Potted-Plant-Perennial-Flowers-Seed-100pcs-/141991251620?hash=item210f568ea4:g:hToAAOSwvU5XNWkK
Je to to?
Hvala za odgovor.
Dajmar

voda

Dajmar hval za razlago. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
katarinav

Odgovor Napisal/-a katarinav »

Hvala dajmar še od mene. Smile
julijak

Odgovor Napisal/-a julijak »

Od sosede sem pred dvema letoma jeseni dobila neko vejo neke rože, ki sem jo vtaknila v zemljo. Pa sem komaj zdaj po cvetovih pogruntala, da je hibiskus. Je pa lepe svetlo vijoličaste barve. Sem pa jaz tudi shranila semena, seveda brez imena, ker nisem vedela, kaj je za eno rastlino Embarassed
voda

kaj, ti je veja sedaj zacvetela? ali je to bilo, pa se je oglasil spomin. nekako si nejasno sporočila, ali sem jaz bolj slabo razumela. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Dajmar

Sem semena namakal 48 ur. V treh dneh je nekaj že vzklilo. Najbolj pridni so škrlatni od BranetaB
Od svojih sem sejal samo šestvenčne, ti so bolj počasni, ker izvirajo od Princess Laure
Odgovori