Pri mladih slivah eno-dvoletnih se mi vsako leto sušijo vršički. Mladi listi najprej počrnijo, nato pa se vrhovi v dolžini 5do10 cm posušijo, čez nekaj časa pa sliva ponovno odžene nove poganjke na vrhu. Vse skupaj močno zavira rast. Dosti sem iskal po spletu za katero bolezen gre a ne najdem nič.
Zanima me informacija, ker razmišljam o nakupu kakšne slive in tudi drugo sadje. Kdaj lahko oz kdaj je najbolje saditi slive, če piše v spletni prodajalni, da je puljena 1 letna sadika? Našla sem prodajalno sadika na dom, spodaj sem dodala tudi link katero slivo sem mislila. Pa če je mogoče kdo že kupoval v tej trgovini, kakšne so izkušnje?
jaz tudi sem na sadikanadom pred kakšnim mesecem kupil točno isto sorto slive in moram priznati, da je bila prav lepa sadika. Edino malce preveč čudno zapakirajo in potem rabim 10 minut časa, da jo brez poškodb odpakiram.
Praktično že 3 leta imam posajene 3 divjake sliv, ki pa bolj kot ne životarijo. Rastejo le drobne vejice, v tem času pa so pridobile mogoče pol metra. Kaj naj naredim? Vržem ven, cepim, močno pognojim?