Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bob - Vicia faba

Odgovori
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

lpmami Very Happy , res je takoo lep. Upam da mi ga uspe razmnožit.
Jasminka

Odgovor Napisal/-a Jasminka »

Zanimivo, takšnega boba pa tudi jaz še nisem videla. Kje se ga lahko kupi? Tudi mene spominja na okrasne kamenčke.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Tale bob sem kupila predlani pri rareseeds, so imeli ogromno perujskih sort, mislim pa da je večinoma že pošel.
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Letos je kazalo veliko bolj obetavno, pa je v parih dneh postal rdečerjav (listi in stebla)... kot nekakšna rja in sem ga populila. Nekaj strokov je bilo že kar velikih, večina bi pa še morali se odebeliti, namesto tega so bili črni. Tako da je pridelka bore malo.
Ve kdo kaj ga je napadlo? Obstaja kakšna preventiva za naslednje leto?
Slikano je še, ko še ni bilo tako hudo. Na listih pa se že vidijo rdečerjeve pikice.

cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Tiana na njivci imam popolnoma zanič bob. Mislim, da niti stroka ne bo. Pa tudi nekam čudno izgleda. Da pa bi natančno ga pogledala kakšen je, ga pa sploh nočem. Ga pa bom jutri. Najprej je bil ušiv, da joj.
V vrtu sem pa cca 15 strokov potrgala takih dolgih in j e bilo 30 dkg bobekov. So šli v zamrzovalnik. Nekaj jih še bo gvišno, ne bo ga pa toliko kot sem pričakovala glede na količino posajenega.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
javrgar

Odgovor Napisal/-a javrgar »

na prazen vrt 8x8 metrov moram posejati nekaj enoletnega, da se ne bo razraščal plevel in da z rastlino ni nobenega dela. Zaenkrat kaže da bo to bob. Kje imajo najcenejše seme ?
Zasledil sem, da obstaja tudi krmni bob 6,70€ za kg. Bo to tapravo ?
Kako pa veš ali je visok ali nizek ? Sigurno mora biti nizek, da z njim ne bo dela.____________________
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pozdravljeni

Lani sem prišla ob seme boba stare sorte. Visok je bil približno 50-60 cm, bolj kratkih strokov, zrnov 3 do 4. Cvetel je belo.

Lepo prosim, če ga ima kdo, da mi odstopi vsaj eno zrno, da pridem nazaj do semena.

Najlepša hvala in
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Atawallpa’s Fingerprint Fava, tegale lepotca, hvala, Aye Aye,

sem pred dobrimi desetimi dnevi namočila v vodo, naslednji dan pa posadila. In evo ga, včeraj prišel na sonček :-).

figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Tale bob pa dejansko pusti svoj prstni odtis, res je lep Smile
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Res, tako je lep, da me je premamil, čeprav sem zaprmej sklenila, da zaradi težav z ušmi ne bom nobenega več. Pa saj vemo, kako gre z zarečenim kruhom.
Odgovori