Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ali se papriko pikira do kličnih listov, do kje

crtj-admin
Site Admin

Ali se papriko pikira do kličnih listov, do kje

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
tigrček

Odgovor Napisal/-a tigrček »

Gospa v zadrugi mi je rekla, da ne, ker ne naredi korenin iz steblja tako kot paradižnik, nekje na netu pa piše da ja, kaj sedaj.hvala
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Kako si pa lani prepikiral ? Si imel lani enako vprašanje. Pa odgovori, me zanima.Nazadnje urejal/a Dajmar 22 Mar 2017 18:43; skupaj popravljeno 1 krat
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

tigrček, nisi ti že kar nekajkrat imel svoje sejane sadike, pa zdaj to sprašuješ? Smile
Seveda se lahko do kličnih pikira in prav tako naredi korenine po steblu.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Jah dobr no, človek pač vpraša. Morda je o tem začel premišljevati šele sedaj, pred tem pa je bilo kakor je pač že bilo.

Paprika v vsakem primeru zraste normalno, pa naj bo pikirana tako ali pa drugače.

Sicer pa dela korenine po steblu bolj slabo. Pri meni zelo redko, če sem natančen, vseeno pa jo vedno zatlačim do vratu, pardon, do kličnih listov.
Se mi zdi fino, ko v trenutku postane kompaktna. Very Happy

Tigrček, naredi poizkus. Malo tako, malo drugače, nato pa ob sajenju analiziraj kaj se je zgodilo. Naj ti lepo uspe.
kotalka

Odgovor Napisal/-a kotalka »

pretegnjene do listov, tiste že bolj kompaktne pa tam nekje 2 cm nad koreninami
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Juglans, dober človek si ..._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Saj ni, da kdo ne bi hotel odgovoriti, ampak dejansko je bilo lani postavljeno enako vprašanje od iste osebe in tudi odgovori dani.

Če sem zato kaj manj dober človek, če to omenim ... Smile

So pa meni že naredile korenine po steblu, le več časa rabijo kot paradižnik.
Nazadnje urejal/a pika 23 Mar 2017 15:09; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Izkušnje in znanje je fino vseskozi obnavljati in dopolnjevati, zato ponavljanje nikoli ne škodi...

Jaz vse pikirance (plodovke, solate, kapusnice, radiče, kolerabice, zeleno, začimbnice,....) pikiram do kličnih listov. Tudi zato, ker vedno vzgojim pretegnjene rastlinice Embarassed . No, če vsako leto so rastline potem dobro rastle - tako globoko pikiranje jim ni škodilo (če jim je koristilo, pa ne vem)_________________naredimo svet lepši
Odgovori