Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Zelena solata - Lactuca sativa
brbr je napisal/a: |
Voda, . Tudi pri meni se vse sorte solat še dobro držijo. No, tu pa tam je kakšno rastlino pobralo, a na splošno jim gre dobro. Sproti jim obtrgujem zunanje liste, da z njimi popestrim običajno zimsko trojico (endivja, radič, zelje). Zdaj počasi zrem v prihodnost in me zanima, kdaj boste sejali v lončke za vzgojo prvih sadik. |
Prva setev bo v zabojček sredi februarja. Do vznika ga bom pustila noter na toplem. Čim se bodo prikazali prvi klični listi, gre ven na prosto, da se sadike ne pretegnejo. Gajbico dam ob južni zid na podstavek (skadovnica drv, narobe obrnjena gajbica ...), da se ne dotika tal. Čisto prve sadike za zgodnje obiranje vseeno še kupim, za naprej imam dovolj svojih.
Jaz bom naradila sledeče: ko bo vzklila, jo bom čez dan dajala na teraso v toplo gredo, čez noč. če bo minus, pa bom lončke prestavila v hišo. Malo igračkanja, a ne?
Sicer pa imam vsako leto takole pretegnjene sejance. Pa ni nič narobe. Ko jih presajam, jih do kličnih listov potisnem v zemljo in veselo rastejo naprej. Prepričana sem, da tisti pretegnjeni del še sodi v območje korenin in mu tako ne škodi, če je v zemlji. Če nobena rastlina mi zato ni propadla._________________naredimo svet lepši
Sicer pa imam vsako leto takole pretegnjene sejance. Pa ni nič narobe. Ko jih presajam, jih do kličnih listov potisnem v zemljo in veselo rastejo naprej. Prepričana sem, da tisti pretegnjeni del še sodi v območje korenin in mu tako ne škodi, če je v zemlji. Če nobena rastlina mi zato ni propadla._________________naredimo svet lepši