Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2017

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Po Ivčkinem zapisu je Gruntov visok 40 cm.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Gruntov ja, zanima me, kak je Thai pink egg, za tega je več različnih podatkov.
Uporabniški avatar
Plamenka

Moj Thai Ping Egg je bil pokončen in pa višji, kot Gruntov, okusa ne morem primerjati, ker nisem imela obeh.
pika

Kaj pa če se dogovoriva za izmenjavo semen obeh? Smile
Uporabniški avatar
Plamenka

Lahko, samo moja so že stara, od leta 2012. Prinesem na srečanje.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Pika, semena prispela.Tule jih je za polovico gartlca Laughing
Hvala
pika

Niso čisto sveža pa naj bo za rezervo. Sicer najstarejši Gruntov mi je lepo kalil.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

htf_lover je napisal/a:
pika je napisal/a:
Berem po netu, pa mi ni jasno v čem se razlikujeta Thai Pink Egg in pa Grunt's TPEgg.

Koliko je meni znano je Thai Pink egg indeterminanten, medtem, ko ima Grunt's Thai Pink Egg omejeno rast. Res pa je, da raste za razliko od ostalih determinantih pardižnikov bolj pokončno.

Grunt's je nižja različica običajnega TPE-ja, najden je bil v vrtu pokojnega Dana McMurray-a, ki je na forumih uporabljal nick Grunt, od tod ime.
Razlikovala naj bi se samo v višini in kolikor sem zasledila tudi v rodnosti, saj je Gruntov bolj roden.

Je bolj pokončne rasti, kot smo vajeni pri 'pravih' balkončkarjih, zato morda spadajo bolj med determinantne kot med povešave, čeprav se po mojih izkušnjah lepo goji tudi na ta način. Pač je treba nekaj več prepričevanja na začetku, potem se lepo povesi pod težo plodov..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
tinejera

Odgovor Napisal/-a tinejera »

Pozdravljeni, zanima me kako globoko pikirate v nove loncke. Nekdo mi je rekel da je bolje ce se prepikira tako da je zemlja do klicnih listov, kar v mojem primeru pomeni, da paradiznike prepikiram vsaj 3 cm globje.

Vase mnenje, kako pikirate vi
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Seveda, čisto do kličnih listov, ker potem naredijo po vsem podzemnem delu stranske korenine.
Odgovori