Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

Odgovori
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

@Andrej, zadnja dva prispevka sta pa za v okvir in to dobesedno. Po mojem mnenju si zelo realno in nazorno predstavil osnovna dejstva rastlin, pa tudi specifike asimine kot vrste. Ni kaj dodati. Kapo dol pred teboj.

Fino je, da bi se o tem premišljevalo dalj časa.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Se strinjam, zelo dobri odgovori!_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

Če ima kdo še kaj semen od asimin, jih lahko prosim stehta in napiše število semen ter težo?

lp, Andrej
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Cel kupček, a so namočena, zato je vprašanje zakaj rabiš ta podatek.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Cel kupček, a so namočena, zato je vprašanje zakaj rabiš ta podatek.

19 komadov, 38 gramov, torej v povprečju 2 grama.
dejan84

Odgovor Napisal/-a dejan84 »

Kaksna predvidevanja, kdaj naj bi videli prve znake življenja na Asiminah?

Pri meni to kar je iz semen zgleda precej suho in mrtvo, kar je bilo pa kupljenega zgleda kar vredu samo seveda še nič aktivnosti.
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

Bicikel hvala, uporaben podatek za moje kalkulacije.

dejan84: če prav razumem, te zanima kdaj bodo začele odganjati. Pri meni so cvetni brsti veliki kot grah, vegetativni pa so se tudi precej povečali, dolgi so že 3-5mm, nekateri so že zelenkasti. V roku 14 dni bodo cvetele in odgnale. Današnja in včerejšna pozeba še ni naredila škode, če bo še kakšna, bo pa slabo.

Če je lubje na vejicah nagubano in brsti minimalni (kot jeseni), potem slabo kaže. Lahko poskušiš malce raniti lubje. Če spodaj ni lepo zeleno, potem se je posušila. Letošnja zima je bila precej neugodna za asimine v loncih, pri meni jih je kar nekaj propadlo.

LP, Andrej
praky

Odgovor Napisal/-a praky »

Pozdrav svima,

Dali netko ima sjemena Asimina za prodaju,imam lošeg iskustva sa kupovinom sjemena sa raznih internetskih stranica,nekvalitetno sjeme,slaba klijavost.
Imam nešto sjemena od svojih Asimina ali to mi nije dovoljno.

lp
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Drugo leto ti jih pošljem 1kg. Letos jih boš težko dobil..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
praky

Odgovor Napisal/-a praky »

Hvala Danilo, da sam se prije sjetio tebe pitati,da sad je teško dobiti sjeme.

Ako tebi treba nešto od mene,vrlo rado ti pošaljem.

lp
Odgovori