Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Eurydema dominulus - kapusna stenica

crtj-admin
Site Admin

Eurydema dominulus - kapusna stenica

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Tale stenica mi dela škodo, http://www2.pms-lj.si/heteroptera/pentatom.htm , se jo že nekaj let probam znebit, pa mi ne gre prav dobro, mogoče ima kdo kak nasvet, pa ne tak, kot ga svetoval mfranc na prejšnem forumu, da enostavno nima več križnic v vrtu. WinkNazadnje urejal/a Aye-Aye 17 Jul 2013 09:15; skupaj popravljeno 1 krat
Aye-Aye

Takole zgleda škoda, ki jo naredijo te stenice

Neem tonik ne pomaga, se mi pa zdi, da ko sem par let nazaj probala čisto neemovo olje, da je saj malo zaleglo pa še eno tako svetlečo plast naredi čez, medtem ko neem tonik, ko da ni nič.
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Tole pa res grdo zgleda. In to od teh stenic? Doma nismo nikoli imeli zelja ali podobnega, zato tega še nisem videl...
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Ampak pri meni so enake oblike, a rdeče s črnimi pikicami. Iste kot lani. Poskusila bom s pepelom, kasneje s Kenyaproxom._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Aye-Aye

Saj pri meni so tudi take, samo tale stran zgleda vrne na začetek, prvo stenico po vrsti pokaže http://www2.pms-lj.si/heteroptera/pentatom.htm, klikni spodaj pod Eurydema dominulus - kapusna stenica. Confused
bobolino

Ja, točno ti Twisted Evil so. Sem že lani rekla, da ne bo kapusnic, pa me je premamil listnati ohrovt Confused .

Ko pridem domov, čez vikend napovem boj. Si kaj našla, kako bi se odstranjevale?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
bobolino

Kot sem rekla. Najprej pepel. Nato piretrin, nato bom poskusila tudi z čajem iz rabarbare. Nekaj bo že moralo biti. Če ne bo šlo, bom tiste par rastlin obrala ročno in prek poveznila mrežo._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Najbrž ekološko pride v poštev le obiranje . Stenic najbrž še ptiči ne marajo.
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

No meni je pomagal biokil pa zelo velik zalivanja pri meni je še vedno suša ,no rešila pa sem pred propadom rastlin .
Odgovori