Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2017

Odgovori
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Tudi jaz sem danes ugotovila, da jim je notri na južni strani prevroče, sem jih prestavila ven na sonce, pa jim trenutno bolj paše kot za steklom.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Moji so na JV okenski polici. Zaenkrat se še držijo, samo zalivati jih moram bolj pogosto. Ko bodo prepikirani, jih bom preselila na SV, ker je edino tam dovolj prostora.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Moji balkončkarji so podnevi že od zadnjega petka v zelenem plastenjaku. Do včeraj sem jih ponoči nosila noter, to noč pa ne več. Danes ali jutri jih bom posadila kar v korita, saj so prvotni lončki že premajhni. Do primernega vremena bodo korita ostala v plastenjaku, potem gredo na zunanje okenske police.

Vrtni še čakajo na okenski polici na pikiranje.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi jaz bom polovico tistih paradižnikov(5 kom.), ki so za predsezono, najbrž že danes prenesla v rastlinjak in bodo notri tudi čez noč. Najprej jih moram še presaditi v lonce s premerom 20cm, potem pa res ne bo dovolj prostora na okenski polici. Tiste od njih, ki so prej naredili plodove, pa bom ponoči nosila noter, ker ne želim tvegati. Wink

Čilije, paprike in jajčevce pa nameravam preseliti v rastlinjak naslednji teden, odvisno od nočnih temperatur.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

brbr, kljub temu da ne paše sporočeno v to rubriko, ker gre za čilije in paprike -zaradi "keča 22" sporočam brbr. presajala sem "sirotke" (28., 29.III-ni dan za plod) in so korenine enormno velike oz čudovito obrasle. kako bo naprej bomo videli. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Voda, že od ranega jutra jih presajam. Sem fotografirala obe rundi... Ko končam, objavim. Res imajo tele male rastlinice zelooo dolge koreninice._________________naredimo svet lepši
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Včeraj sem paradižnika presajala v pollitrske lončke, prvič so bili zunaj, pa sem jih čez noč kar pred hišo pustila, se super držijo. Zdaj bodo do 12h na soncu, potem se tja spusti senca.
Tudi 6 zgodnjih je od včeraj v končnih loncih in prvo noč na prostem.
Do kakšnih ohladitev bodo zaenkrat kar zunaj.
brbr

Pripenjam obljubljene fotografije.

sejano 22.2

sejano 22.2_________________naredimo svet lepši
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

brbr, ja pri meni so bile korenine iz dne 22.II. (ne paradajzi ampak paprike in čiliji) enako zelo dolge ampak zgoraj je bilo tudi obilo v gruči manjših koreninic.
paradajz posejan 23.II. je imel krajše korenine in zgoraj zelo veliko kratkih.
morm pa priznat, da so moji 23.II. posejani veliko večji s krošnjico.

brbr, a ti prinesem nekaj (višek) rastlinic paradajzkov? lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
brbr

Saj pravim, da moji od kalitve naprej niso v nadzemni del nič napredovali. Šele zdaj počasi nastavljajo prve listke...

Zaenkrat se najlepše zahvaljujem za rastlinice. Bom videla, kaj se bo izcimilo iz teh. Tudi sejala sem jih še dvakrat (29.3. - dan po prazni luni - način Pajo in danes zjutraj, čas za plod, 3.dni po prazni luni). Pa da vidimo._________________naredimo svet lepši
Odgovori