Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rastlinjak, uporaba...

Odgovori
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Bicikel je napisal/a:
Za vse morebitne bodoče kupce bodo zelo dobrodošle bodo vse informacije in slikovni material pri postavljanju tega rastlinjaka, kasneje pa seveda o uporabi - recimo eno bolj pomembnih - kako uspešno je zračenje.

Tega se dosti dobi na spletu:

POSTAVITEV

NAVODILA 1 del

NAVODILA 2 del

Zdržal naj bi 120 kg/m2 snega. Garancija 2 leti na okvir, 10 let polikarbonat, ki je narejen v EU. Za boljše zračenje se lahko naknadno montira strešna okna (avtomatska).
B_Darinka

Odgovor Napisal/-a B_Darinka »

goIdhorn je napisal/a:
Zdržal naj bi 120 kg/m2 snega. Garancija 2 leti na okvir, 10 let polikarbonat, ki je narejen v EU. Za boljše zračenje se lahko naknadno montira strešna okna (avtomatska).

tako kot ste že povedali, tudi, če rastlinjak kupiš pri nas, so ti rastlinjaki več al manj uvoženi, če pa je slovenski proizvod, je pa drago kot žefran (že kakšni 2leti pošiljam povpraševanja raznim izdelovalcem)...in s tem, da se računa tudi montaža rastlinjaka, ki pa tudi ni poceni, če seveda želiš, da ti ga postavijo oni. Jaz sem skoraj 100% prepričana, da se bom isto odločila kot vi, samo da počakam vaše informacije, če je pošiljka dobro prenesla pot Wink še vedno držim pesti, da bo vse ok_________________🌺🌺🌺🌺🌺🌺
🌺Lp,Darinka🌺
🌺🌺🌺🌺🌺🌺
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Glede na to, da mi je sadike paprik in čilijev ponoči nekaj požrlo sem naročil mali rastljinjak z štirimi predali od VIDA XL. Poštnine ni in sem zadovoljen z njim. Služi mi samo za zaščito sadik.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Jaz sem naročila in dobila od Vidala a nisem ga še odprla. Zdej mi Aladinove izkušnje govorijo da je boljše da ga vrnem.4,30x 3.00-#303e
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Če ga ne boš vračala, uporabi silikon za dodatno pritrditev pk plošč na vseh stikih, če ne, boš imela res ob prvi priliki zelo zračno konstrukcijo. Rolling Eyes
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Za ta denar se mi zdi VidaXL še zmeraj ok... še zmeraj je polovico cenejši od naslednjega (morda enako ali le malo manj problematičnega) modela.

Zdaj sem ga utrdil, zaenkrat ga imam pokritega še s folijo in odprta vrata. V zadnjem času sicer ni bilo zelo močnega vetra, čakam naslednje neurje.

Po pravici, če bi se danes še enkrat odločal, bi šel v samogradnjo - predvsem zato, ker mi je to hobi. Začel bi s tem, da bi na podarimo ali na bolhi nalovil stara termopan krila (ali cela okna s podboji) in potem na podlagi zbranega naredil načrt za skelet.

Ampak, če parafraziram crtj, vzemi to zgolj kot informacijo in ne nasvet Smile
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Tudi sama se že nagibam k temu da bi gradili,z železnimi mrežami ali kar varjen, samo problem je ker se ga vidi z več trani, pa bi rada da tudi lepo zgleda.Profili , kot je rekel aladin niti niso tako slabi a plošče(kar naj bi blo,po pričakovanjih polikarbonat)je nekaj lahkega kot papir z izgledom plastike.Vsaj kot si jest zamišljam, naj bi bla ploča težka vsaj 3-4 kg, tukaj cel paket nima dobrih 8 kg.Ne vem če so vsi taki ali so zamenjali materijal zudej ko je na znižanju.Skratka, sem zelo razočarana in ne priporočam nakupa
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

goIdhorn je napisal/a:
mravlja je napisal/a:
goldhorn,

se ti splaca, da si organiziras izlet - vzames pa 2, ... in si ogledas Evropo Idea .

Naročil sem dva TAKA kosa (še za sodelavca) 3x4 m iz Litve. Cena s stroški dostave (cca 260€) pride 560€ za enega......

Prosim poročaj kako bo z gradnjo, "viški" vijakov, in nasploh z vzdržnostjo tega rastlinjaka, saj se tudi sam odločam zanj.
Hvala!
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Včeraj je Interevropa pošiljko pripeljala domov. Prvi vtisi so pozitivni. Pred tem sem razmišljal kako bi naredil nekakšen podstavek - okvir, da se polikarbonatne plošče ne bi dotikale zemlje, pa je precej močan pocinkan kovinski okvir že zraven Very Happy .

Edino kar zaenkrat pogrešam, je lepilni trak ali kake zaključne letvice za zaprtje prekatov polikarbonata. Mogoče kdo ve kje se da to nabavit (po možnosti preko spleta, če je bolj od daleč)?

Bom poskusil sestavljanje tudi kaj dokumentirat. Še dobro da smo z mularijo sestavili precej Lego kompletov Laughing (vijakov in matic preko 1000 kom).
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Če boš zapiral polikarbonat, mora biti trak paropropusten, sicer bodo nastajale precej zanimive barve (in kulture, ki jih bodo povzročale).

Vprašaj tam, kjer prodajajo lexan plošče, svojčas sem imel balkon zaprt s takimi ploščami.
Odgovori