Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sliva - Prunus domestica

Odgovori
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

@ant; predvsem tazadnje, nebi pa škodilo, če jo tudi konkretneje porežeš, ker s tem rastlino vzpodbudiš k rasti.
Saj kakšen voluhar je pa ni požrl, a ne? Ker je kar nenavadno, da sliva nebi rastla. Ponavadi je ravno obratno in je mlada drevesa težko brzdati.
anita133

Odgovor Napisal/-a anita133 »

papasmrk je napisal/a:
Živjo,

jaz tudi sem na sadikanadom pred kakšnim mesecem kupil točno isto sorto slive in moram priznati, da je bila prav lepa sadika. Edino malce preveč čudno zapakirajo in potem rabim 10 minut časa, da jo brez poškodb odpakiram.

lp

Sepravi da je še vedno dober čas za sajenje? In korenine tudi niso veliko poškodovane?
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Tole je idealen čas za sejanje. Drugače pa sadika, ki sem jo jaz dobil je imela korenine nepoškodovane.
ant

Odgovor Napisal/-a ant »

juglans je napisal/a:
@ant; predvsem tazadnje, nebi pa škodilo, če jo tudi konkretneje porežeš, ker s tem rastlino vzpodbudiš k rasti.
Saj kakšen voluhar je pa ni požrl, a ne? Ker je kar nenavadno, da sliva nebi rastla. Ponavadi je ravno obratno in je mlada drevesa težko brzdati.

voluhar je možnost, ker ni v mreži.

bom poskusil eno močno porezat, druge pa samo močno pognojit.
battagelli

Odgovor Napisal/-a battagelli »

Iščem slivo Timočanko.
Vsak podatek kje in kako jo dobiti bi mi prišel prav_________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Lani tega časa sta se moji dve slivi komaj začeli prebujati, letos pa že začenjata s cvetenjem.
Morda bo pa letos že kak plod ?! njami
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Seveda. Dnevi so lepi in topli... skoraj prelepi. Upam, da kaksnega poslabsanja in zmrzali letos ne bo.
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

Pozdravljeni
Pozna kdo slivo MADŽARSKA BELICA?_________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
soplmed1

Odgovor Napisal/-a soplmed1 »

Že nekaj časa iščem slivo Mirabela, pa nekako nimam sreče. Zato se obračam na vas, forumaše, za nekaj cepičev.
Nagrada za darovalca je kozarec ciborove marmelade Smile.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Iščeš tole?
Trenutno je sicer ni na zalogi, ampak, če ne dobiš cepičev, lahko vsaj vprašaš.
Odgovori