Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paul Robeson
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Paul Robeson
(Prenos iz arhiva)
Potem pa vse tiho je bilo
Čisto slučajno sem naletel na njega na spletu, in se spomnil, da sem ga že daleč nazaj imel v planu. Vendar so se vedno pojavljale nove sorte; za nas seveda, sicer pa je večina starih, ruskih sort.
Zopet berem hvalo, kar se okusa in arome tiče, in zraven razmišljam, ali so ga "povozile" novejše sorte, ali je samo iz mode?
Ga kdo še sadi?_________________mfranc
Čisto slučajno sem naletel na njega na spletu, in se spomnil, da sem ga že daleč nazaj imel v planu. Vendar so se vedno pojavljale nove sorte; za nas seveda, sicer pa je večina starih, ruskih sort.
Zopet berem hvalo, kar se okusa in arome tiče, in zraven razmišljam, ali so ga "povozile" novejše sorte, ali je samo iz mode?
Ga kdo še sadi?_________________mfranc
Meni je zelo všeč in kljub temu, da je bolj kot ne neodporen na plesen (se ga kar hitro loti), ga sadim vsako leto. Letos sem imel 5-6 sadik. Le eno sem "pospravil", ostale še rastejo.
Je pa ena sadika naredila malo prevelik plod za to sorto in sem si posebej shranil semena, da vidim kaj bo zraslo naslednje leto.
@mfranc, mislim da je vredno poskusiti, če ne probaš sam, ne veš kaj zamujaš
Je pa ena sadika naredila malo prevelik plod za to sorto in sem si posebej shranil semena, da vidim kaj bo zraslo naslednje leto.
@mfranc, mislim da je vredno poskusiti, če ne probaš sam, ne veš kaj zamujaš
muha je napisal/a: |
Samo enkrat sem ga. Nič kaj roden ni bil in še plodovi so pokali, zato se je kljub všečnemu okusu z mojega vrta poslovil. Morda se ne bi tako hitro, če ga ne bi nadomestili drugi temni paradižniki in predvsem razni bicolorji. |
Zaradi pomanjkanja kalcija prej gnijejo na dnu, temu so podvrženi bolj pelati. Prej bi pokal zaradi dežja, ko kožica z rastjo ne uspe dohajati notranjosti in poči.
Imela sem ga enkrat, pri meni ni pokal, ga pa nimam več, ker se mi zdi, da je pri teh bolj ploščatih beefateakih preveč odpada, ko ga režeš.
Imela sem ga enkrat, pri meni ni pokal, ga pa nimam več, ker se mi zdi, da je pri teh bolj ploščatih beefateakih preveč odpada, ko ga režeš.