Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Asimina - Asimina triloba
Imam 3 drveta asimine koja su uzgijena iz semena ni nisu kalemljena, ovo sa slike je vec skoro zavrsilo cvetanje i oprasivanje a druga dva drveta jos nemaju cvetove spremne za oprasivanje.
Da li bi mogao uzeti polen iz muskih cvetova sa ovog drveta i oprasiti sa njime zenske cvetove na istom drvetu? (ovo pitam jer sam cuo da neke asimine nisu kompatibilne da se oprase sa sopstvenim polenom)
3.04.2017
4.04.2017
5.04.2017
Da li bi mogao uzeti polen iz muskih cvetova sa ovog drveta i oprasiti sa njime zenske cvetove na istom drvetu? (ovo pitam jer sam cuo da neke asimine nisu kompatibilne da se oprase sa sopstvenim polenom)
3.04.2017
4.04.2017
5.04.2017
lovor je napisal/a: |
Mislim, da moja 3-4 letna Sunflower, ki sem jo lani jeseni iz lonca prestavil na vrt, približno tako izgleda, kot je tu opisano. Prevladujejo cvetni brsti, prvi cvetovi se že odpirajo; na konicah vej vegetativni brsti. Kaj naj naredim? Seveda zavrgel svoje edine asimine ne bom. Naj jo res krajšam na 50 cm, potem ko je zdaj že naredila nekaj ogrodnih vej? Nagibam k temu, da bi odstranil cvetne brste oz. cvetove. Naj odstranim sve cvetove? Takoj ali kdaj kasneje? |
Za tvojo asimino se strinjam z nasveti, ki jih je napisal junglans. Če ne bo ustrezne rasti, jo lahko skrajšaš naslednje leto.
Letos sem vse svoje asimine, ki niso bile dovolj velike glede na starost močno obrezal in prikrajšal, nekatere tudi na samo 50cm štrcelj. Jeseni bom lahko poročal, kako se je to obneslo v praksi.
LP, Andrej
vinkoz je napisal/a: |
Missssso 83 Zanima me, kako (TI) ločiš pri asimini moške in ženske cvetove na isti rastlini. Pri KIWI mi je znano, pa tudi pri orehu. Ampak pri Asimini, da vidim tvoj komentar. lp. Vinkoz |
Nadaljevanje debate, v kateri ni bilo več besede o asiminah, najdete tule.