Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki

Odgovori
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

jaz imam pa takšno katastrofo od pozebe:
http://shrani.si/f/3V/Xw/1JpiGptI/pic-1.jpg
http://shrani.si/f/3A/lE/1T0DPOWA/pic-2.jpg
pustim najlepši poganjek in vzgajam na novo drevo?
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Seveda
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Huh, ti je kar dobro oklestilo drevo. Koliko si pa kaj imel najnižje temperature ?Meni je pobralo najtanjše vejice, kakšne večje škode pa nisem imel.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

babaco,

drevesce si (verjetno) ze obrezal. Si ga uspel tudi fotografirati?
ant

Odgovor Napisal/-a ant »

Mene pa zanima, če so tole kakiji zrastli.
https://drive.google.com/open?id=0B0vn6bb_P-6nSXl0RlZWNEwwTDg

V lonce sem nametal nekaj različnih koščic pa predvidevam, da so kakiji (poleg paradižnikov).

Sedaj so že presajeni imajo pa podobno vodilno korenino kot asimina, ki gre globoko v zemljo.

Predvidevam, da je kaki, saj drugje asimina ni vzklila iz koščic.
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

papasmrk je napisal/a:
Huh, ti je kar dobro oklestilo drevo. Koliko si pa kaj imel najnižje temperature ?Meni je pobralo najtanjše vejice, kakšne večje škode pa nisem imel.

nisem bil doma, ampak so sosedi rekli, da je bilo v naši dolini pod -3° takrat aprila lansko leto, ko je bila pozeba. Požgalo je listje in rezultat je takšen, da se je zgornji del ves posušil (imam 4 kakije in vsi so doživeli podobno zgodbo). J*ba Sad Pa so že rodili...
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Obrezal sem že, a še vedno ne vem kaj naj z zgornjima etažama, ki sta premočni. Režem na čep, da ohranim sorti ali obročkam ? Kakšno idejo prosim.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Hm, sam bi Vainiglio precepil... Ni to ravno nek nasvet, vem.

ps.:
sam bi res Vainiglio precepil na drugo sorto, tipota pa rezal na cep, se mi pa dozdeva, da je tole drevesce bolj del "genske" banke in verjetno precepljanje nima smisla oz. ni zazeljeno.
babaco

Res je, drevesce je bolj za preizkušanje.
babaco

Malce sem ga očistil.
Kakšno ogrodno bom še odrezal in cepil še Tone wase.
Žal sem moral desno Vainiglio zgoraj odrezati, bom cepil nekje spodaj. Verjetno pa čaka ista usoda zgornjo levo ogrodno vejo , cepljen Tipo, no letos jo bom obročkal.
Desno spodaj pa je še malce za počistiti, bemti tudi tam imam cepljeno.
Odgovori