Zelenc je napisal/a: |
Pajo, ti daješ le po en cvet v karanteno? |
Ne vsaj 4 ker sigurno se zgodi, da kak stran pade._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
ikar je napisal/a: |
Fantje, ali boste v substrat letos dodali kaj perlita ali vermikulit? Sam bi ga dodal, v Bauhausu sem opazil 100L vrečo Perlita za 13eur....muči me samo to ali je Vermikulit res boljši od Perlita? Ker razlika v ceni med njima je velika. |
mfranc je napisal/a: | ||
Govorimo o hruškah in jabolkih . Perlit poskrbi predvsem za zračnost substrata. Njegov plus je, da je pH nevtralen, minus pa, da slabo "prevaja" gnojila k koreninam. Vermikulit je ena od mnogih glin. Skupno jim je, da delujejo kot regulator vlage in hranil v substratu. Tule sicer pravijo http://projekti.gimvic.org/2010/2a/Hidroponika/Substrat.php da se v enem letu izčrpa, in ga je potrebno obnoviti. Sam jim verjamem, in ga uporabljam zelo malo. Čeprav je bil pred leti "moderen" kot je sedaj Zeolit . Kakor koli, priporočajo skupno uporabo perlita in vermikulita; drugače rečeno, k uporabi perlita spada tudi dodajanje ene od glin. |
ikar je napisal/a: |
Hvala za zelo uporaben in informativen odgovor. Takih se manjka! Ker smo že v temi o čilijih, ali bi to dvoje (perlit in vermikulit), ali pa samo eno sestavino mešali v Neuhaus substrat za čilije, ki bodo rasli v 10L loncih? Je to sploh smiselno? In v kakšnem razmerju? Celotno temo sem že prebral in nisem zasledil konkretnih nasvetov, občasno se samo omenja enega in drugega. |
pajo je napisal/a: |
Ker imam korenine že do vrha lončka in nobeno zalivanje ne od spodaj ne z vrha ne pomaga več sem imel idejo, da jih jutri nekaj posadim ven na vrt. Pa pogledal malo vremensko napoved za 25 dni in me je rahlo vse skupaj minilo. |