Pozdrav S črno redkvo lani nisem imela sreče, prepozno sejala in je bila kot oreh velika oziroma majhna. Čez zimo je naredila takole lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Prva zelenjava z moje nove njive je že ( skoraj ) zrela. Redkvice, seveda ! Sejane so bile 13.4. 2016; mešanica dveh vrst: tiste klasične okrogle pa še ene bolj podolgovate.
Kot zanimivost lahko dodam, da sem ista semena lani posejal na eno precej senčno in hladno gredo za hišo. Sem si mislil, da za redkvice bo pa že dobro. No, očitno je bilo tako dobro, da sem potem pridelal le polmetrsko perje !
Kakšen užitek je to, ko nekaj pridelaš, kajne Andrej? Želim, da se ti taki trenutki vrstijo in da uživate v njih. pa lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Črna redkev je bila sejana(30.7) kot vmesni posevek na česnovi gredi, da vidim kako se obnese, in lahko rečem da sem kar zadovoljen s pridelkom. 4 vrste redkvice na ~1,5m2 površine, 2x prepuljene/razredčene, pospravljeno včeraj.