Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

Odgovori
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Muha, saj moji dekleti vesta, da prihaja čas opraševanja, pa taboljše najbrž skrijeta, ampak tudi tile bodo dobri. Cool Wink
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

babaco je napisal/a:
Muha, saj moji dekleti vesta, da prihaja čas opraševanja, pa taboljše najbrž skrijeta, ampak tudi tile bodo dobri. Cool Wink
bhuahahaha bhuahahaha bhuahahaha_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

babaco: le pazi, da si na koncu ne bosta dekleti s pelodom lička farbali, ti pa asimino s pudrom lepšal Wink bhuahahaha
sreco

Odgovor Napisal/-a sreco »

Glede opraševanja asimin je že veliko pisalo. Ali tudi lastniki večjih nasadov ali večih rastlin ročno oprašujete ali pa gre po naravni poti? Pri sebi opažam, da je velika verjetnost, da oprašujejo mravlje, ki zelo rade lazijo od cveta do cveta. Ker pa tudi sam s čopičem, ne vem, če je to res in tudi na internetu nisem nič našel o tem. Imam samooplodni sorti Sunflower in Prima.

Morda imajo enako vlogo mravlje tudi pri opraševanju žižul. Na njihovih cvetovih so to edine živali, ki sem jih opazil. Lani sem deblo žižule premazal s smolo, s tem preprečil dostop mravelj in plodov ni bilo. Prejšnja leta so bili.

Kakšna so vaša opažanja glede tega? Še kdo sumi na mravlje?
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

jaz ne vem nic o tem... on je

no, mogoce, nenamenoma... ne vem, no...
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

... a se še komu zdi, da smo ga dobili?
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz imam mravelj v sadovnjaku za izvoz. Če kdo rabi ...
franci

Odgovor Napisal/-a franci »

Tudi jaz ovijem deblo žižole s obojestranskim lepilnim trakom. Vse z namenom, da preprečim dostop mravljam do cvetov, ker menim, da naredijo več škode kot koristi. Ne vem sicer kako se cvetovi oplodijo, vendar, če mravljam ne preprečim dostop do cvetov, mi jih vse pogrizejo.
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Zanima me, kako nizko / visoko, priporočate za prvo stransko vejo?
Asimini sta lepo preživeli zimo, odganjata, stanski veji sta nekje 50 cm visoko (predvidevam, da je to OK), ima pa ena eno, manjšo, že kakih 15 cm nad tlemi, seveda pa višje od cepljenega mesta.
Bi to priporočali odstraniti, ali naj raste po svoje, kot želi?
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

BorutL, spodnje odstrani, sicer ti jo bo polomil sneg, pa zraven še del lubja in lesa.
Odgovori