Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Odgovori
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Hvala, metuljc - jaz sem zadovoljna. Sem imela v mislih povezavo Roselle in Sabdariffa, tako da mi je to čisto dovolj Smile
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

No ja, nekaj sem vseeno se nasel...

- h. sabdariffa / cajni hibiskus - https://en.wikipedia.org/wiki/Hibiscus_tea
- h. subdantta / queensland jam plant - http://www.growingvegetables.co/tag/hibiscus-subdantta/ in https://australianseed.com/shop/item/hibiscus-subdantta-/fruiting-plants

Prvi je klasicne "hibiscus" barve, drugi je prav lepo rumen, res lepa barva. Pa se za marmelado je dober (plodovi).

Aja, pa hvala obema, seveda.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Res škoda, da nimam nobene slike - se mi zdi, da je bil cvet Sabdariffe tudi belo rumen, hmmmm in plodovi so lahko tudi za marmelado ...

ah, saj je vseeno Laughing Laughing
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Figula, seveda, saj gre skoraj gotovo za isto vrsto, le ona jamajška je morda različek, osnovna vrsta izvira iz Afrike.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Sem sejal še enkrat.

Mešanico mojih semen. Sam novi.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Dajmar: kako opažaš pri sejancih? So podobni matičnim rastlinam ali zanimivo zmešani?

Sama se letos sejala tudi peščico coccineusov, da vidim, ali bodo pri meni na gredi prezimili (v koritu niso). Računam, da bom na jesensko srečanje lahko prinesla nekaj viškov.
Dajmar

Tudi meni so tisti v loncih, lonci so bili še od tal, zmrznili. Preživeli so tisti v velikih loncih in tisti, ki so bili v tunelu na tleh.
Podobni so že a le podobni. Če kdo rabi seme ga je še dovolj.Ali ga lahko tebi pošljem boš delila na srečanjih.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Dajmar je napisal/a:
Če kdo rabi seme ga je še dovolj.Ali ga lahko tebi pošljem boš delila na srečanjih.

Lahko tudi, ja, bi ga nesla že kar na srečanje 22. 5. in naslednja.
Tudi letos je še dosti časa za sejanje. Kalivost drži najmanj 3 leta. Toliko časa sem imela shranjena semena od Darso in so lepo kalila. Coccineus od thag-a je bil pa itak brzinsko in 100 % ven iz zemlje.

Dajmar: a coccineus imaš? Če ne, ga lahko dobiš od mene, ko bodo sadikice malo večje.
Dajmar

Takega imam, seme belega sem pa založil.Če Ti je darso dala belega se priporočam. Bom seme močvircev zapakiral i poslal. Nekaj imam ločeno po starših največ pa mešanice.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Za coccineuse ne vem, kakšne barve bodo. Seme mi je poslal thag. Kaj sem dobila od darso je ista zgodba. Vedela bom šele, ko bo cvetelo. Ampak saj ravno to je čar sejanja - pričakovanje in presenečenje Very Happy .

Torej se bova naprej dogovarjala, ko zacvetijo.

Imaš ti semena običajnih, ali coccineusov? Ali mešano?
Odgovori