Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Pri parafilmu brst komot pride skozenj_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
ant

Odgovor Napisal/-a ant »

Prvič letos sem cepil češnjo. Brsti na cepljenem divjaku se že odpirajo, na cepičih pa vse še čaka. Kdaj naj bi tudi cepljeni brsti oživeli?

LP
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Čakajo lahko tudi do poletja.
Sicer pa se kmalu vidi, ali so suhi ali ne.
ant

Odgovor Napisal/-a ant »

Ok. Povečini zgledajo živi in upam, da tako ostane.
vugi

Odgovor Napisal/-a vugi »

Kdaj je zadnji čas za spomladinsko cepljenje ? Kateri so znaki na sadiki ko vidimo da je že prepozno, ker smo iz raznih krajev ? Imam par cepičev v rezervi če se kaj sem prvo cepil ne bo prijelo. 1.5. bo 6 tednov od cepljenja, bo pozno ? Ima kdo izkušnje ?
Češnje so odcvetele in imajo že plodove, hruške tudi, a nekatere jablane pa še cvetijo. Tudi kaki nastavlja cvete._________________Uporabljam google translator
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Jaz nisem še nič cepil, bom zdaj po mrazu. Sicer sem cepil tudi v maju pa se je vse ptijelo, tak da z moje strani ni panike..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Cepimo lahko dokler je les muževen, oz. dokler lahko lub ločimo od lesa.
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Kalemljenje asimine nastavak video Very Happy .

https://www.youtube.com/watch?v=Kw5LyQMfxKU
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

2 dni nazaj sem cepil drugi dve veji našega kakija.
Ne vem kako se lotiti lani cepljene veje, vsi trije cepiči so se prijeli, dva imata po dva poganjka, obrezal jih je oče.
Ena varianta je, da pustim samo najmočnejši poganjek, ki bo predstavljal podaljšek veje, saj je cepljeno na višini cca 60cm. Da bi se izognil tej dilemi, sem tretjo vejo cepil na cca metru višine.
Druga, da čakam, če se bo drugih vejah kaj prijelo in če se ne bo, ju požagam in ohranim tri najmočnejše poganjke, ali celo vseh 5.

laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

kje oz. kako shranjujete cepiče, da vam tako dolgo zdržijo? Jaz jih v hladilniku, včasih sem zakopal na severno stran hiše.
Odgovori