Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ali so to bele uši ali kaj drugega?

crtj-admin
Site Admin

Ali so to bele uši ali kaj drugega?

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
ikar

Odgovor Napisal/-a ikar »

Na zemlji v kateri imam pasijonke so se mi pojavile nekakšne bele uši, velike kak milimeter.

Po zemlji se premikajo hitro in skrijejo v zemljo. Na listih jih zaenkrat še ni opaziti. Poskusil sem z Biokilom ampak je bolj tako-tako, ne pretirano učinkovit.

Morda veste kakšen škodljivec je to in kako se ga znebim preden se zelo namnoži in naredi škodo?

Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Moje so kot beli metuljčki,mini še bolj mini.
https://goo.gl/images/YFXLVC
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ne bo metuljčkov iz njih. To so skakači (Collembola), ki se radi pojavijo v preveč zaliti prsti. Sodijo v skupino brezkrilih žuželk ali pražuželk, ki nimajo razvitih kril.
ikar

@metulj: zna bit res kaj takega, ker tole s preveč zalito zemljo si pomoje zadel. Ravno ugotavljam te dni, da morda preveč zalivam.
Čeprav glede na slike na googlu ne najdem nič podobnega pod tem imenom.

Je to škodljivec? Stric google ne pove kaj dosti o tem.

@Dajmar: tej moji nimajo kril. Vsaj zaenkrat še ne Smile
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Tole od Dajmarja je rastlinjakov ščitkar ali white fly .... zoprna zadeva, ker neprestano odletava. Je pa na listih, ne v zemlji.
Zemeljsko nebodigatreba je že metuljc razkrila.
metuljc

ikar je napisal/a:
@metulj: zna bit res kaj takega, ker tole s preveč zalito zemljo si pomoje zadel.

Sem metuljC in NIsem fantek.
Ne vem, če se temu reče, da sem zadela, Wink Embarassed Very Happy verjemi pa, da so to pražuželke, ki jim rečemo skakači. Se pa najde kaj o njih, le malo je treba pobrskati. Tukaj.
ikar

metuljc je napisal/a:
ikar je napisal/a:
@metulj: zna bit res kaj takega, ker tole s preveč zalito zemljo si pomoje zadel.

Sem metuljC in NIsem fantek.

Mea culpa glede spola. Nikjer nisem našel indikatorja, ki bi kazal na to kam spadaš, samo ime je moškega spola. Wink

Hvala za pomoč...
metuljc

Saj ni problema, le opozorila sem te. Pridruži se nam kdaj na katerem od srečanj v živo (prvo bo že v soboto), pa ti bo kmalu mnogo lažje pri prepoznavanju "kdo kam sodi". Wink
Odgovori