Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki

Odgovori
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Tole drevo je prava umetnina Smile
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Super fotografiji za primerjavo...
Zanimivo, kako na prvi fotografiji sence "varajo" v debelinah vej, leva veja tipota sploh ni tako mocna na zadnji sliki, kot to izgleda na prvi.

Babaco, se mi zdi, da je za tole drevesce izdelan"nacrt", pazi, da ga ne izgubis, "nacrta" namrec. In hvala za odgovor. Wink
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Videti je zelo lepo._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

laksikon je napisal/a:
jaz imam pa takšno katastrofo od pozebe:
http://shrani.si/f/3V/Xw/1JpiGptI/pic-1.jpg
http://shrani.si/f/3A/lE/1T0DPOWA/pic-2.jpg
pustim najlepši poganjek in vzgajam na novo drevo?

Danes sem ugotovil, da ne bo nič s tega. Vse je suho, nič ni živega.

Enim pa tako fajn rata kaki, poznam eno gospo, ko ga ni nikoli zaščitila, doma v dolini, kaki je zdaj kar srednje velik, deblo ima cca. 15cm premera.

Imam prostora za sejanje na drugem koncu v hribih, če ga sadim na 500mnv, na južno stran, odprta lega, je preveč rizično?
bonam

Odgovor Napisal/-a bonam »

Pozdravljeni!

Pred enim mesecem sem v drevesnici kupil eno sadiko kakija Tipo v loncuin jo posadil v zemljo. Zdaj po dobrem mesecu še ni videti da bi sadika kakorkoli poganjala. Naj jo še malo pustim ali naj jo reklamiram (če se to pri sadikah tudi da)?

Hvala za odgovore.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Odvisno kam si posadil. Pri meni je Hiratana že popolnama olistana, med tem ko Tipo šele kaže znake življenja.
Tako da ma tvoj Tipo glede na to da je sedaj v nekakšnem šoku (presajanje) še kak mesec fore...
Bi se pa jaz preventivno ustavil v drevesnici in počekiral kako se obnašajo kakiji pri njih. V kolikor tam že veselo odganjajo, bi jih pa vseeno obvestil, da tvoj še ne in kaj če sploh ne bo....
Jaz sem enkrat reklamiral češnjo v drevesnici Podobnikar. Kupil sem Lapins, zrasla je pa Denisova. Sin je rekel po telefonu ni problema, prite po novo...
Pridem po novo je pa foter hotel imeti reklamirano sadiko in sin o najinem dogovoru ni vedel nič...
Pa kaj je nor da bom jaz zdaj na bregu kopal češnjo ven in jo vozil 60 km v reklamacijo??
Sva se orng sporekla, sploh, ker sem mu do tedaj poslal obilo strank...
Nazadnje mi je dal eno preklo od češnje, s katero do lani ni bilo nič in je dala prostor figi...
Mene ni več v drevesnice, vzgojim sam! Reklamo pa dotični dobi tako kot se mu zagre!
Majka sm se razpisal Razz_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

bonam je napisal/a:
Pozdravljeni!

Pred enim mesecem sem v drevesnici kupil eno sadiko kakija Tipo v loncuin jo posadil v zemljo. Zdaj po dobrem mesecu še ni videti da bi sadika kakorkoli poganjala. Naj jo še malo pustim ali naj jo reklamiram (če se to pri sadikah tudi da)?

Hvala za odgovore.

Poskusi z nohtom na deblu in boš videl, če je zeleno in sočno. Če je rjavo in suho, ne bo odgnalo.
Jaz sem pred mesecem kupoval kaki čokolatino in so imeli 10 kakijev v loncih, pa niti en ni bil več pri življenju. Je treba biti previden in če ti že na oko zgleda mrtev, poskusiš z nohtom, da se prepričaš._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
bonam

Odgovor Napisal/-a bonam »

Sem poskusil z nohtom in je lepo zeleno, tako, da bom počakal. Malo me je zmotilo, saj je vso sadje že lepo zeleno razen kakija.

Hvala za odgovora =)
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

bonam je napisal/a:
Sem poskusil z nohtom in je lepo zeleno, tako, da bom počakal. Malo me je zmotilo, saj je vso sadje že lepo zeleno razen kakija.

Hvala za odgovora =)

Zdaj si lahko 100 %, da bo slej ko prej odgnal._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
lovor

Odgovor Napisal/-a lovor »

Pri meni je tudi Hiratana mnogo bolj olistan kot Tipo. Tudi če ne bi bil. Bojim, da bo v naslednjih dneh vse, kar je pognalo na kakijih, šlo rakom žvižgat. Vsaj moja izkušnja iz prejšnjih let je bila, da so spomladanski mrazovi najbolj očitno škodovali prav kakijem.
Odgovori