Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ali je to plesen in kaj naj storim?

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Ali je to plesen in kaj naj storim?

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
ikar

Odgovor Napisal/-a ikar »

Potrebujem pomoč pri pasionki.

Na steblu tik nad zemljo se dela nekakšna bela plesen, tole sem slikal pred nekaj dnevi, danes pa je že precej bolj "puhasta", torej se ta plesen hitro razvija.

Ali je to za izkop in odstranitev, ali pa se da to še kako rešiti?

Višje po steblu se tudi suši oziroma leseni, ni pa še cela lesena, morda je še kaj živa?
Kaj naj naredim s tem preden se tole naseli še na sosednjo pasionko, ki je v istem loncu?

Hvala za pomoč
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

A je možno, da imaš preveč mokro in gnije?
ikar

Odgovor Napisal/-a ikar »

je možno ja, ker smo po pogovoru doma ugotovili, da je vsak od nas zalival. Po pregledu substrata sem ugotovil, da je precej moker.

Zdaj pa ne vem kako ta problem rešiti (razen tega da smo nehali zalivati in bo to delala samo ena oseba).

Kako izsušiti in kako zaustaviti plesnenje?
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

lonec takoj postaviti na sonce, zamenjat zemljo zmešano z vrtno, zalivat na 20 dni. pa še to bo vprašanje kako bo s ratlino.

po moje je najboljše, da jo obrežeš, zgornje poganjke do mesta kjer je vejasta daš v zemljo, se bo hitro ukoreninila. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Odgovori