Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pozeba 2017

Odgovori
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Letos testiram še svečo pod polivinilom, saj nekaj daje od sebe.
Saj to je tudi varianta, da če odenemo samo krošnjo, v notranjosti pa pritrdimo svečo. Wink
Jaz bom to naredil že zaradi sosedov. Cool Wink
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ni slaba ideja tole s svečo Exclamation
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

babaco je napisal/a:
Letos testiram še svečo pod polivinilom, saj nekaj daje od sebe.
Saj to je tudi varianta, da če odenemo samo krošnjo, v notranjosti pa pritrdimo svečo. Wink
Jaz bom to naredil že zaradi sosedov. Cool Wink

Barabin Laughing , sicer pa. Na mojih začetkih sem prvonovemberske krizanteme ogreval s svečami in je funkcioniralo. Niso bile v rastlinjaku in za pozebo sem scumpral provizori konstrukcijo, prekril s folijo in notri postavil par nagrobnih sveč. Cigumigu a je uspelo.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Na nagrobne pa nisem pomislila. Dovolj dolgo gorijo, pa bolj varne so.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Iz teme o AB:

ferdo36 je napisal/a:

Za varstvo pred pozebo uporabite Protifert LMW o,4%,kar ojača rastlino,da zdrži do 2st.C nižjo temp. kot sicer.Velja za vse rastline!!!
A.borovnice verjetno niso v nevarnosti,ker tudi odprt cvet zdrži do -4 st.C
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Muha hvala za tole.
Zjutraj sem šla s strahom gledat ven, kaj se je godilo ponoči pa je hvala Bogu vse v redu - včeraj pa je snežilo, da nisi videl skozi._________________
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Pri nas smo imeli nekje med -1 in -2. Koprena napeta čez loke nad vzniklim grahom je bila ledena, še vrata v rastlinjak so primrznila. Posledice na sadnem drevju bodo verjetno vidne šele nekaj dni kasneje. Me pa najbolj skrbi petkova napoved..... Rolling Eyes
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Bicikel,
zjutraj sem drgnila avto pet minut. Pokrito nimam nič. Imam pa namen danes it po protifert in špricat zvečer. Pokrila bom samo solato, špricala bom česen nekaj rožič, maline, in sadno drevje.

Kaj pa bakreni pripravek? Mi je danes rekla sodelavka, da je včeraj z njim špricala. Zjutraj imela slano. Kaj to pomeni?

Irena
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Bakreni pripravki mislim, da niso primerni kadar zmrzuje. Vsaj za Cuprablau je zagotovo tako.

Protifert LWM sem par dni nazaj nabavil v lokalni prodajalni Kalia. Poglej, če še imajo. Izgleda, da bo prišel ravno prav.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Dokaj dobro napisano...

http://www.zurnal24.si/novo-opozorilo-vremenoslovcev-clanek-289242_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Odgovori