Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pozeba 2017

Odgovori
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Kaj pa če namesto LMW pošpricam z mlekom. Na paradižnikih se je v mrzlem vremenu obneslo, ker naredi eno tako prevleko na listih? Sem mimo udarila?

Irena
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Irena je napisal/a:
Kaj pa če namesto LMW pošpricam z mlekom. Na paradižnikih se je v mrzlem vremenu obneslo, ker naredi eno tako prevleko na listih? Sem mimo udarila?

Irena

Poskusi.
Tiste, katerih ti je manj škoda, poškropi z mlekom, ostale s Protifertom. Mogoče tako odkriješ novo način zaščite pred pozebo. Ne veš, dokler ne probaš. Tako jaz recimo puščam nepokrito solato hrastov list, ker menim, da ji slana ne bo škodila. Če ji bo, bo šola za drugič.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Pregledala vrt in sadje, vse vključno s kivijem je nedotaknjeno, krompir je pa po vrhu ratal malo voden. Ni hujšega, me pa zanima, bi bilo dobro, če bi ga pred pokrivanjem danes poškropila s protifertom (če ga bom dobila) in kako dolgo eno tako škropljenje drži? Če ga danes, do nedelje verjetno bo?
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Muha,

a veš da bom poskusila. Tako bom rekla - z mlekom škode ne narediš. Bom kar vse z mlekom in po pozebi uni protifert - ki je proti šoku, tak svetlo zelen.

Irena
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Pika: škodil Protifert gotovo ne bo, lahko pa koristi. Ampak Protifert LMW (ne katerakoli od ostalih variant Protiferta).
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

crtj je napisal/a:
Aye-Aye je napisal/a:

ctrj, tole ebay povezavo si dal? Kot vidim naj bi bila celo Ruska in ne Srbska zadeva, čeprav nikoli ne veš. Je pa cena kar visoka, sploh ta na ebay-u saj je samo 1 ml, metrob ima vseeno cenejši opciji 1 l oziroma 50 ml.

Če klikneš prodajalca... Čuda je te ruske robe, ki je pri nas niti ne poznamo, ker je pač svet izven EU regulativno drug svet. Zanimivo za ogled. Koliko je koristi in a je sploh možno spraviti sem, ne vem.

ctrj, to sem pa opazila seveda, že zadnjič ko sem kupovala neko rusko seme na podobni strani. Imajo kar precej tudi takih deklariranih kot bio. In verjetno v takih malih količinah tudi dobiš po pošti.

optimist, tisto kar sem iskala sem dobila pri nas, to je EPIN EXTRA, zgleda obetavno, bolje kot protifer LMW. Drugače pa na ebayu skoraj vse dobiš. Shocked
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Ja, LMW.
Smo pošpricali, pokrivanje krompirja je pa zgledalo nekako tako kot risanka A je to. In rezultat seveda odkrit krompir s sklepom: bomo jutri, ko bo zagotovo manj vetra (če verjameš).
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Aye-Aye je napisal/a:

optimist, tisto kar sem iskala sem dobila pri nas, to je EPIN EXTRA, zgleda obetavno, bolje kot protifer LMW. Drugače pa na ebayu skoraj vse dobiš. Shocked

Lahko namig: kje? Opis izgleda obetaven in če drži, bi bil za marsikoga rešitev v prihajajočih hladnih jutrih.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Metrob pošilja po pošti, drugače dobila zadnjega na KZ Medvode (izpostava Dobrunje) jutri jih bo nekaj baje naprodaj v Kalii, če sem prav obveščena.
Odgovori