Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Pozeba 2017
Lpmami, ribezi in josta bi sodeč po lanskih vtisih lahko bili OK, enako kosmulje.
Vsaj upam, ker imam 10 troletnih potaknjencev ribeza, ki so se letos ravno prvič močno spravili roditi. Včeraj jih je bilo veselje pogledati, čez 3 dni pa upajmo, da še vedno.
Tam nekje okoli 16h pridejo punce in prinesejo Epin extra.
006 - sitno!
Vsaj upam, ker imam 10 troletnih potaknjencev ribeza, ki so se letos ravno prvič močno spravili roditi. Včeraj jih je bilo veselje pogledati, čez 3 dni pa upajmo, da še vedno.
Tam nekje okoli 16h pridejo punce in prinesejo Epin extra.
006 - sitno!
Berem da so se v Avstriji na Dunaju pod snegom podirala drevesa.
Pri nas je bila kar močna slana, orehi pri hiši so zopet črni kot lani, kaj bo s kivijem, se bo videlo čez dan, češnje bomo tudi letos uvažali.
Sem vesela, da so pod kopreno krompirju gorele sveče, tista vrsta, ki je ostala zunaj, je šla.
Kaj bo jablanami, hruškami, breskvami ... zaenkrat zgleda v redu, ampak videlo se bo šele kasneje. Tudi trta pri hiši jo je dobro odnesla.
Jagodičevje, pesa, blitva, vse solate ... kot napovedano, vse bp. No, za peso in blitvo sem malo riskirala.
Pri nas je bila kar močna slana, orehi pri hiši so zopet črni kot lani, kaj bo s kivijem, se bo videlo čez dan, češnje bomo tudi letos uvažali.
Sem vesela, da so pod kopreno krompirju gorele sveče, tista vrsta, ki je ostala zunaj, je šla.
Kaj bo jablanami, hruškami, breskvami ... zaenkrat zgleda v redu, ampak videlo se bo šele kasneje. Tudi trta pri hiši jo je dobro odnesla.
Jagodičevje, pesa, blitva, vse solate ... kot napovedano, vse bp. No, za peso in blitvo sem malo riskirala.
Pri nas je bilo -6.Z rastlinjaka sem v hišo prenesla vse plodovke.Žal cvetočnih enoletnic nisem in temu primerno je stanje .
Jagodičje in nekaj sadja smo imeli na vrtu pokritega,zgleda točno tako kot v kakšnem ciganskem taboru-upam da smo uspeli kaj rešit.
Uporabili smo filc in nekaj temu podobnega.Koprene nisem imela.
Če smo kaj rešili,bo pokazal čas.
Ko smo pokrivali je pa tako zelo pihalo da sem najprej mislila da bodo kljukice za perilo dovolj (optimist pač) ,smo pa potem kasneje uporabljali lepilni trak(široki salotejp ) .
_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Jagodičje in nekaj sadja smo imeli na vrtu pokritega,zgleda točno tako kot v kakšnem ciganskem taboru-upam da smo uspeli kaj rešit.
Uporabili smo filc in nekaj temu podobnega.Koprene nisem imela.
Če smo kaj rešili,bo pokazal čas.
Ko smo pokrivali je pa tako zelo pihalo da sem najprej mislila da bodo kljukice za perilo dovolj (optimist pač) ,smo pa potem kasneje uporabljali lepilni trak(široki salotejp ) .
_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Ob lanski pozebi so breskve potem po kakšnem tedni vse odpadle. Je pa resnica, da je bilo tole sedaj veliko manj mrzlo. Enako je bilo z jablano, hruškic pa je celo nekaj bilo, tako da so verjetno res najbolj vzdržljive.
Jagodičevje bi znalo kar obdržati oplojene cvetove ali že male plodičke.
Oreh pa je čez noč postal črni oreh.
crtj, kako fernor?
Jagodičevje bi znalo kar obdržati oplojene cvetove ali že male plodičke.
Oreh pa je čez noč postal črni oreh.
crtj, kako fernor?
juglans je napisal/a: |
crtj, kako fernor? |
Ja spi, ane Lani je 2 dni po udaru šele pognal, zaenrkat je videti, da bo letos podobno (par popkov je napetih, odprtega še nič).
Meni bo sicer zdajle predvsem zanimivo spremljati sortne razliko pri malinah - AB, Polka in Amira. OK, še lepše bi bilo, če me ne bi imelo kaj zanimati. Ampak bo koristen podatek.
Čebelja drevesa (evodija, mehurnik, akacija) so zbrisana (zanimivo, kako so ravno ta najbolj občutljiva), s tem da evodija in mehurnik kot poleti cvetoča morda celo še kaj naredita.
Trta je resno v riti razen Regenta, ki pač bolj lagano sportski odganja in v bistvu še nima odprtih listov.