Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - II,
Jaz sem v bližini Iške loke dobil v najem manjšo parcelo. Ker je to pač barje in bo težko rastlo kakršno koli sadno drevje, sem pomislil, da bi posadil nekaj borovnic. Zanima me, če lahko pričakujem spodoben pridelek, glede na to, da namakanje odpade, ker nimam dostopa do vode, bral pa sem da rabijo borovnice veliko vode._________________Iščem zanimive sadne vrste...
-
- Kraj: Domžale
LosBlancos je napisal/a: |
a je že kdo posadil pod svoje borovnice, gozdne borovnice? zaradi ogromne kolicine zastirke mi vse izgleda tako pusto, pa sem razmisljal kako bi se odneslo, ce bi med borovnicami posadil par gozdnih;) kake Izkušnje? lp |
Ko sem šel jaz nakopat nekaj zemlje za k borovnicam, sem naruval še nekaj domačih, gozdnih brusnic in jih posadil spodaj.
Že prvo leto so celo obrodile nekaj plodov, pa lansko leto tudi.
To je na borovničevi gredi pri hiši.
Na drugi gredi - v sadovnjaku - sem lani jeseni posadil zraven 4 ameriške brusnice. Za hec, tam bom šele v prihodnosti videl, kako bo.
Carot!
Napačno sem napisal!Amonsufat 3X8 dag na 14-21 dni!Po 30 juniju nobenega
gnojenja več!
Za varstvo pred pozebo uporabite Protifert LMW o,4%,kar ojača rastlino,da zdrži do 2st.C nižjo temp. kot sicer.Velja za vse rastline!!!
A.borovnice verjetno niso v nevarnosti,ker tudi odprt cvet zdrži do -4 st.C_________________Narava vse povrne!
Napačno sem napisal!Amonsufat 3X8 dag na 14-21 dni!Po 30 juniju nobenega
gnojenja več!
Za varstvo pred pozebo uporabite Protifert LMW o,4%,kar ojača rastlino,da zdrži do 2st.C nižjo temp. kot sicer.Velja za vse rastline!!!
A.borovnice verjetno niso v nevarnosti,ker tudi odprt cvet zdrži do -4 st.C_________________Narava vse povrne!
-
- Kraj: Domžale
Imam vprašanje in sicer kakšen je morebiten vzrok da letos moji 2 borovnici tako slabo cvetita? Lani sta imela ogromno sadežev. Posajeni sta v pravilno mešanico, letos sem tudi že dodal amonsulfat. Listne mase je ogromno, lepo poganjajo novi listki.
Slike:
Imam tudi 3 malce mlajše in vse lepo cvetijo:
Vse so podvržene enakim pogojem, enako gnojene, zalivane, etc...
Hvala za nasvete.
Slike:
Imam tudi 3 malce mlajše in vse lepo cvetijo:
Vse so podvržene enakim pogojem, enako gnojene, zalivane, etc...
Hvala za nasvete.
preventivno, da ali ne?
http://agromet.mkgp.gov.si/PP/Notices/Details?NoticeID=9949
http://agromet.mkgp.gov.si/PP/Notices/Details?NoticeID=9949