Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pozeba 2017

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Tole te pa cisto razumem - ne eno leto, leto in pol...
Hja, o drobizku smo ze tu nekaj rekli... http://forum.gartlc.si/gartlc-about860-0-asc-2325.html in res me ima, da bi letos grobal, upam, da bo cas - ko bo cas zato.

Veselje imam seveda se (saj sem komaj zacel), so pa tole trenutki streznitve - o izbiri kaj bom(o) gojil(i) oz. se bolje - kaj bomo uspeli pridelati. Mi je vazno, da rodi in da imam svoj pridelek (za ozji, druzinski krog). Kupili bomo se vedno lahko - karkoli nam bodo ze ponujali...
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Pošprical z Epinom vse (dan prepozno). Krč v prstu.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Morda ne bo odveč, če preberemo. Tole.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Pri meni je malo udarilo, pa še to zelo selektivno: pomrznili so vršički malih kivijev in polovica stare hortenzije, nad tem pa sta dva nezaščitena, cca 8-9 let stara mandlja ostala čisto v redu Shocked
Vse ostalo je tudi v redu, čeprav je bilo nezaščiteno in nešpricano. Ovila sem le vejico mandlja, ki je ravno odcvetela in šmarni hrušici.

Od zelenjave imam itak zaenkrat samo eno veliko rabarbaro, ki se obnaša, kot da je 22 stopinj Confused in grah, ki se tudi ne pusti motit.

Imela sem veliko srečo!!
ant

Odgovor Napisal/-a ant »

Meni je na mladi murvi požgalo listje, medtem ko je šmarna hrušica preživela, aronija pa kot da ni bilo nič - vse zaščitene.

Najbolj me boli poškodba asimine - cca 70cm, ki ima izmenično rjave in zelene liste. Danes sem jo pošprical s protifertom in dodatno zaščitil, saj je včeraj na žalost nisem dovolj. Sem predvideval, da ni tako občutljiva.

Cepiči na jablani in češnjah zaenkrat izgledajo še ok.

Sicer sem cvetove jablan pošprical s protifert in ne izgledajo tako slabše kot dan prej. Morda kaj preživi.

Temperatura ob 2 zjutraj pod minus, max zjutraj ob pol 7 okoli -4.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

crtj, koliko pa stane tale Epin extra ?

Sem našel na e-bay tole iz Rusije:

http://www.ebay.com/itm/034-Epin-extra-034-universal-anti-stress-adaptogen-Always-Great-Harvest-/291758618378

1mL za 5L vode. Menda drži 1 teden ?! Bi tole znalo biti podobno / enako ?

Je tudi paket po 10 kosov za dobrih 11$ in 3,5$ poštnine.
robi14

Odgovor Napisal/-a robi14 »

Kivi je šel, zanimivo pa da samo vrhnji del, kjer so bili pripravljeni cvetovi...
Tudi gozdne jagode so začuda kar prizadete. Več kot pol cvetov je postalo črnih.
Cvetovi jablane lepo osmojeni, hruška pa veliko bolje.
Tudi češnja je dobro odnesla.
Kako je z borovnicami, malinami in robidami pa bomo videli v prihodnjih dneh...
Škoda, pa tako lepo je kazalo...
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Šel je kivi, Asimina, trta, višnje upam, da bo katera ostala, češnja je črna, krompir je čisto črn in do popoldne suh. Za krompir se sploh ne sekiram, saj se bo obrasel, za vse ostalo mi je pa zelo težko. Pa kaj čemo.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Andrej Banko je napisal/a:
crtj, koliko pa stane tale Epin extra ?

Sem našel na e-bay tole iz Rusije:

http://www.ebay.com/itm/034-Epin-extra-034-universal-anti-stress-adaptogen-Always-Great-Harvest-/291758618378

1mL za 5L vode. Menda drži 1 teden ?! Bi tole znalo biti podobno / enako ?

Je tudi paket po 10 kosov za dobrih 11$ in 3,5$ poštnine.

To je po mojem vtisu kemično ista aktivna snov (eden od rastlinskih hormonov, precej zverinski).

Tile, ki so naprodaj v Sloveniji od Metroba via Srbija, so kakor razumem alkoholni ekstrakt tega rastlinskega hormona, nakar še dodana sredstva za oprijem (se kar fajn peni, ko mešaš).

Metrob ima ta že sestavljeni pripravek po 50 ml za 20 EUR in liter za malenkost manj kot 300 EUR. Pri tretjih, ki imajo od njega, recimo Kalia, je maloprodajna cena praktično enaka.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

robi14 je napisal/a:
Kivi je šel, zanimivo pa da samo vrhnji del, kjer so bili pripravljeni cvetovi...
Tudi gozdne jagode so začuda kar prizadete. Več kot pol cvetov je postalo črnih.
Cvetovi jablane lepo osmojeni, hruška pa veliko bolje.
Tudi češnja je dobro odnesla.
Kako je z borovnicami, malinami in robidami pa bomo videli v prihodnjih dneh...
Škoda, pa tako lepo je kazalo...

Meni pravzaprav ni jasna slika.

OK, tisto, kar je jasno, da je zelo občutlijvo, je šlo v celoti - to pomeni predvsem oreh, trta, murva, pa čebelja drevesa razen heptakodija, ki ga znova preverjeno prav briga za mraz.

Sadna drevesa in jagodičevje pa je zelo čudno, selektivno. Na istem drevesu ali grmu so nekateri deli zelo poškodovani - ohlapni ali celo posušeni, hkrati pa kakšni drugi deli povsem OK, kot da ni nič bilo.

In to kar tako križem kražem, ne recimo vsi na isti strani.

Kot da se je po sadovnjaku sprehajal nesramnež z varilnim aparatom Smile

Res čudno.
Odgovori