Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

Odgovori
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Pri meni so pozebli tudi tisti cvetni brsti, ki so bili v času pozebe veliki 2 ali 3 mm. Ko je bila še živa, seveda. Sedaj mi je pa vseeno. Ni panike, ker je ni več. Laughing
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

@Juglans, vse bolj se mi zdi , da vem kje snemajo risani film Ledena doba. Laughing_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
ant

Odgovor Napisal/-a ant »

Ampak nisem vedel, da je asimina tako občutljiva na pozebo, glede na to, da jo reklamirajo kot primerno za naše klimatske razmere.

Zdaj vidim, da jo bo potrebno zaščititi pred minusom v času, ko ozeleni.
Kaj pa pozimi? Letos sem jo imel skozi celo zimo zaščiteno s kokosovim filcem, pa je to sploh potrebno?
juglans

@optimist, #&%$ Evil or Very Mad &"!!!
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

juglans je napisal/a:
Pri meni so pozebli tudi tisti cvetni brsti, ki so bili v času pozebe veliki 2 ali 3 mm. Ko je bila še živa, seveda. Sedaj mi je pa vseeno. Ni panike, ker je ni več. Laughing

Juglans, pa ne da si jo ze izkopal in zavrgel - o kako stari in veliki asimini pa je govora?
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

ant je napisal/a:
Ampak nisem vedel, da je asimina tako občutljiva na pozebo, glede na to, da jo reklamirajo kot primerno za naše klimatske razmere.

Zdaj vidim, da jo bo potrebno zaščititi pred minusom v času, ko ozeleni.
Kaj pa pozimi? Letos sem jo imel skozi celo zimo zaščiteno s kokosovim filcem, pa je to sploh potrebno?

Ni potrebno pokrivati oz. zavijati v razne deke._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
juglans

mravlja je napisal/a:
juglans je napisal/a:

Juglans, pa ne da si jo ze izkopal in zavrgel - o kako stari in veliki asimini pa je govora?

Ni bilo potrebe. Je kar lepo sama odšla v večna lovišča. Ne vem kaj, ampak nekaj je bilo hudo narobe in očitno jo je lanska pozeba le dotolkla.
Pa mi ni niti malo jasno kaj bi lahko bil vzrok, ker je vsa leta do tedaj zelo lepo rastla saj je bila višine 3-4m in pravi okras dobesedno v vseh letnih časih. Stara je bila, ... se mi zdi da 5 let.
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Na eni mladi asimini so zaradi zmrzali počrneli listni brsti. Je sploh možno pričakovati da bo spet ozelenela glede na to da je to ena tanka šiba ?

Še fotka:
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Poskusiti ni greh, če je steblo živo, se bodo, lahko z zamikom, zbudili speči brsti. Pred leti mi je tako en hibiskus začel poganjati konec maja, res pa je bil precej debelejši.
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

papasmrk je napisal/a:
Na eni mladi asimini so zaradi zmrzali počrneli listni brsti. Je sploh možno pričakovati da bo spet ozelenela glede na to da je to ena tanka šiba ?

Še fotka:

Bo odgnala. Je bilo pa letos res hudo, tako da lahko odžene nižje.

Lp, Andrej
Odgovori