Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jagodnjak - Fragaria

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Da jih ni prizadela pozeba?
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Na pozebo sem tudi sam pomislil a pozabil omeniti. Bile so pod polivinilom in noben cvet ni niti najmanj videti pozebel.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Zdaj pa je videti. Takole.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

metuljc: Točno tole s črnimi očesci sem opazila pri jagodah, ki sem jih dobila od tebe. Niti pomislila ne bi, da je to zaradi pozebe, ker razen te črne "zenice" cvetovi izgledajo popolnoma nepoškodovani. Zanimivo! Izgledajo pa zaradi te pike prav luštno.
robi14

Odgovor Napisal/-a robi14 »

Moje vrtne jagode so vse preživele pozebo. En del sadik sem pokril s senom in kopreno, drugega pa samo s kopreno. Par dni prej sem jih poškropil s protifertom LMW.

So pa veliko slabše odnesle gozdne jagode, ki jih nisem zaščitil, ker sem smatral , da so le najbolje prilagojene razmeram... Pomrznilo jih je več kot pol. Zdaj imajo vse te črne pike.

Lahko te pozeble cvetove potrgam in bodo odgnali novi ali je to vse za letos?
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Še vedno pa ne vem, kaj je bilo s cvetom, ki je vzcvetel pred več kot mesecem, en sam, od daleč viden, rdeč cvet.
Kopreno sem uporabil pri bavarskem kiviju in spet je bil pokriti del raszline bolj ožgan kot nepokriti. Ne verjamem več v tovrstno zaščito, homeopatija je pa itak žalitev inteligence
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Ja, koprene ne smeš dat direktno na rastline, to smo že omenjali.

Zanimivo, na to črno pa nisem bila pozorna, grem zdaj pogledat, kaj je ostalo od jagod.
robi14

Odgovor Napisal/-a robi14 »

Najbolj osončenemu nasadu sem danes uredil zastirko iz sena.
Ima kdo kaj izkušenj in lahko pove kako debela je najbolj optimalna zastirka?

Nekatere lani posajene sadike Clery imajo že po 2 cm velike plodove! 😁
Nekaj pa je tudi deformiranih kar pripisujem pozebi...

V roku dveh tednov pričakujem prve zrele plodove!

Letošnje sadike cvetijo, da jih je kar veselje gledati!!!
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

S čim pa vi odganjate kose in druge ptice da vam jih ne pojedo? Smile
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Pri nas jih ne odganjamo. Ce je potreba po zasciti pride v postev le mreza, ostalo se nam ni obneslo. Seveda mora biti "neprehodna" Wink .
Odgovori