Asimina - Asimina triloba
-
-
-
Tinko,- a ti je usahnila Prima 1216? Če je to, nisi edini ki se sooča s tem. Meni je šla naslednje leto po nakupu, ravno tako znancu. Ali imamo tu opravka s kompatibilnostjo z podlago iz katere koščice je bila- ne vem.Ali Sunfloower ali katere druge.
Optimist- Glede starosti. Moja Asimina bo naslednje leto polnoletna,šestletni sejanci pa bodo imeli plodove.
lp. Vinkoz.
Optimist- Glede starosti. Moja Asimina bo naslednje leto polnoletna,šestletni sejanci pa bodo imeli plodove.
lp. Vinkoz.
-
tinko je napisal/a: |
Tudi pri meni je ena odmrla. Tri leta je lepo rodila. Pozimi je imela polno nastavkov za cvete, pomladi sem mislil, da malo zamuja, a do sedaj ni odgnala. Danes sem preveril in ugotovil, da se je posušila. Zanima me, ali je kje omenjeno, kakšno starost doživi asimina? |
Ne bi rad prognoziral, ampak...
Ko mi lanske pomladi ni docakala ena mojih smarnih hrusic (na katere sem malo "obcutljiv"), sem se jo lotil presajati z mislijo, da je kaj narobe z zemljo ali v zemlji. Pa mislim, da je bilo res. Bila je vloncena in po mojem spominu je bil lonec poln korenin. In jaz verjetno pri sajenju premalo pazljiv. Po moje se je s prepletenimi koreninami sama zadusila. Tudi kasnejsa rez korenin je ni resila.
Skratka, veliko stvari lahko gre narobe...
-
-
@ Tinko http://expatpawpaw.blogspot.si/2016/05/pawpaw-pests-scale-insects-on-asimina.html_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....