Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2017

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Vse okrog cepljenja paradižnika sem citirala v že odprto ustrezno temo. Konkretne razgovore okrog cepljenja nadaljujte prosim tam.

Prispevke, ki se niso nanašali ne na vzgojo paradižnika, ne na cepljenje, sem oddelila in preselila na forum Čvek.
Nauta

Odgovor Napisal/-a Nauta »

Posadila sem prvih osemnajst sadik paradižnika, jih lepo privezala in zdaj čakam. Za vsak slučaj imam rezervo še na varnem, pa tistih sort, kjer je zrasla sadika iz zadnjega semena, še tudi nisem posadila. Nisem prepričana, kaj je boljše, da jih pozeba ali plesen? Crying or Very sad_________________Lp

Nauta
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Botanični vrt je pravkar poslal okrožnico, da med drugim prodajajo sadike paradajzkov - http://www.botanicni-vrt.si/paradizniki
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Morda kdo ve kaj bi bilo to? Pojavilo se je pri polovici loncev s sadikami,druga polovica so lepe močne sadike to pa žalost. Vsi so sajeni v enako zemljo, sorte mešane.

notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Ali imajo ti lončki odtok,luknjice spodaj.Nekak se mi zdi da je premokro in d a spodaj ne diha._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Paradižniki čakajo, da jih posadim v zemljo. Upam, da bo uspelo do konca tedna.

Tile pa že dolgo čakajo na večje lonce.

nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

notranjka je napisal/a:
Ali imajo ti lončki odtok,luknjice spodaj.Nekak se mi zdi da je premokro in d a spodaj ne diha.

Imajo, zdaj sem jih še dvignila na palčke, da je pod njimi par mm zraka.
Fedex

Odgovor Napisal/-a Fedex »

nxyz je napisal/a:
notranjka je napisal/a:
Ali imajo ti lončki odtok,luknjice spodaj.Nekak se mi zdi da je premokro in d a spodaj ne diha.

Imajo, zdaj sem jih še dvignila na palčke, da je pod njimi par mm zraka.

Riskiraj enega in ga potegni iz zemlje, ter malo preglej korenino. Bela bi naj bila zdrava, če se prav spomnim.
julijak

Odgovor Napisal/-a julijak »

E, meni se je isto zgodilo. Nekje 80% sadik paradižnika ima ovele liste. In to se je zgodilo iz včeraj na danes. Sem jih dala na zrak, drugače so v plastenjaku. Gruntam, če jih naj pustim, da se morda opomorejo. ali pa jih vržem na kompost in posejem nove.
Janko vrtnar

Odgovor Napisal/-a Janko vrtnar »

Naša stara mama pravi, da je najbrž fitiftora na koreninskem vratu. Posledica dolgega hladnega vremena. Bo treba Previcur začet uporabljat.
Odgovori