Psilium - Indijski trpotec

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ja, seveda, vsi, ki kaj navajajo, povzemajo Malo floro Slovenije (oz. kasneje en drugega, kot domine), ki ta podatek navaja, vsaj izdaja leta 1984, ki jo imam pri roki.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Elenchycherry, si že kaj sejala indijski trpotec? Je kaj bolje kalil kot Juglansu?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Elenchycherry

Odgovor Napisal/-a Elenchycherry »

lpmami je napisal/a:
Elenchycherry, si že kaj sejala indijski trpotec? Je kaj bolje kalil kot Juglansu?

Nisem ga še sejala bom v teh dneh ga nasejala, potem pa bomo videli kako pa kaj bo z njim. Seveda bom o tem poročala, če sploh bo kaj- glede na to, da nimam izkušenj z njim, seme vprašanje kaljivosti in da čez naravo žal ne moremo (katera pa kaj hitro zagode in povroči preglavice).
Elenchycherry

Odgovor Napisal/-a Elenchycherry »

Kot obljubljeno prilagam moje tretnutne podatke: Sejala sem ga 13.4 in ga posejala na dva konca. En konec je v vrtni (peščeni) zemlji, drug konec pa v lonček v katerem je zemlja plantella ideal. V vrtu mi je trenutno prišel samo en ven (lahko, da je katero seme močan dež potisnil še globje in da morda potrebuje dalj časa da pride ven). V lončku imam pa jih nekaj več cca. 5 rastlin - lonček sem imela pokrit s folijo. Lahko pa potrdim, da res bolj slabo kali. Trenutno so veliki 3cm, kako bo pa naprej pa bomo videli.
ciklama

Odgovor Napisal/-a ciklama »

Zanimam se za indijski trpotec.Je možno kje dobiti seme ali sadike.Če kdo ve naj prosim sporoči.
Odgovori