Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2013

Odgovori
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Mfranc, vse moje sadike, ki so na novo odgnale po napadu pršice, so še manjše kot tile tvoji lepi potaknjenci. Tako da sem jaz letos POPOLNOMA odvisna od indijanskega poletja Crying or Very sad

Nekaj sort bo sicer dozorelo v pravem času, nekaj imam rezerve pri prijateljici, ki vestno čuva moje sorte in bo na koncu poletja pri njej veliko viškov lepih plodov, tako da zaenkrat še ni vse zgubljeno.
Bo pa ostale zelenjave letos dovolj, ker mi vse drugo krasno uspeva..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
labia

Odgovor Napisal/-a labia »

mfranc, kakšno zastirko pa imaš? Ali je to lubje listavcev? Zanima me zaradi vpliva na pH.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Takle pa je zrasel in obrodil neznan češnjevec (sejala sem Big Zaca Wink ). Malo imam na sumu, da je sadika Yellow Pear, čakam še na kako barvanje ploda:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Ivčk je napisal/a:
Mfranc, vse moje sadike, ki so na novo odgnale po napadu pršice, so še manjše kot tile tvoji lepi potaknjenci. Tako da sem jaz letos POPOLNOMA odvisna od indijanskega poletja Crying or Very sad

Ivčk, tole je pa res za pop.... Cool Rolling Eyes - si vsaj pogruntala kako ukrepati proti tej pršici?

Mogoče ena tolažba, če je koreninski sistem nepoškodovan ti bodo sadike hitro rastle.

Držim pesti za dolgo, ne prevroče poletje Wink

LP_________________mfranc
mfranc

labia je napisal/a:
mfranc, kakšno zastirko pa imaš? Ali je to lubje listavcev? Zanima me zaradi vpliva na pH.

Labia, večina je to najcenejše mulč lubje, saj poznaš, 2 do 3 € vreča. Redko kdaj kakšno bolj okrasno, pa še vedno poceni lubje iglavcev.

V moji mikroklimi, z precej vlage, se mi to lubje najbolj obnese; skozi desetletja poizkušanja raznih variant.

Vpliv na pH je skoraj nepomemben. Da ne smetim več, bom še kaj več rekel v rubriki Zastirka, ali Radič.

polarbear

Odgovor Napisal/-a polarbear »

Prvo sladkanje letos Very Happy
Lemon drop,Black Cherry,Rumeni češnjevec(podarjena sadika-sorta neznana)
Malakhitowaja Shkatulka
_________________Teaming with microbes
mfranc

mfranc je napisal/a:
Uporabljam neke italijanske brikete 3:3:3, pa še te zelo previdno.

labia je napisal/a:
mfranc imaš prav. Sedaj v tem času je potreben P in K bistveno več kot N.
Sam sem prešaltal iz biogrene na deltafert (stallatico). V bistvu gre za zelo podoben izdelek ( tudi pelati- mešan konjski , goveji, humificiran hlevski gnoj). Sestava je nekaj boljša:

Total organic Nitrogen (N) 3 – 4%
Total Phosphorus Pentoxide (P2O5) 3 – 4%
Total Potassium Oxide (K2O) 3 – 4%
Organic Carbon (C) of biological 25 – 28%
origin
Humified organic matter 43 – 48%
pH 6–7

He, he, danes sem iskal ureo in mimogrede pogledal na brikete, ki jih uporabljam - letos še ne, ne pridejo na vrsto, čeprav so odlični Rolling Eyes .

Imam Hortyflor Stallatico, podatki pa so skoraj identični, s tem da so navedeni še mikroelementi in mikroorganizmi.

JERCA

Odgovor Napisal/-a JERCA »

V rastlinjaku je že dozorel Mexico, ostali se barvajo.... ravnoprav da se začnemo pogovarjati o Paradajzmaniji._________________JERCA- nekdanja ERIENNE
nejevernež

Odgovor Napisal/-a nejevernež »

Tole bo pa dones končalo v solati Laughing
Ančka:

Kimberly:

Matina:

Maskotka:

Whippersnaper:

Bloody Butcher:
_________________Lep pozdrav, nejevernež ;)
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Lepo vam zorijo paradižniki, sezona se torej začenja. Wink
Tole je pa prvi letošnji Chocolate Stripes iz rastlinjaka, malo večji, kot so običajni. Očitno zraščen skupaj.

Odgovori