Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
ROŽNIK SREČNIKOV
Moderator: Melona
NOvalis in ostale iz naših rožnikov. Zdi se mi pametno seznam objavljati vedno na začetku strani ob prvem opisu. Še vedno ga lahko date tja in to sezam, ki je vedno znova osvežen. Samo greš na gumb uredi in dopisuješ noter vedno znovako kaj nabaviš - a na prvi strani. Vse drugo je nepregledno in se razprši. Ker če ima neka forumašica npr. za nabaviti eno vrtnico lahko pogleda kdo jo ima in jo kaj povpraša. Najbolj pa koristi nam, da imamo na enem kupu spisek in ga dopolnjujemo._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Letošnje poletje je za vrtnice pri nas res ugodno, kljub vročini in dejstvu, da nisem nič zalivala, cvetijo že drugič In prepričana sem, da me bo vsaj Lady of Schalott do oktobra zagotovo še razveseljevala...
Prilagam nekaj fotografij:
Port Sunlight v vazi
HANSA
Duftwalk
Lady of Shalott
Rhapsody in Blue
EDEN rose Ghislaine De Feligonde
Prilagam nekaj fotografij:
Port Sunlight v vazi
HANSA
Duftwalk
Lady of Shalott
Rhapsody in Blue
EDEN rose Ghislaine De Feligonde
Ja, Duftwalk je moja prva vrtnica, sem jo dobila v vrtnariji Dolinšek iz MB , je sigurno 20 let od tega. Ko sem našla tale forum, so me očarale angleške vrtnice, zato sem jih zaradi starosti izkopala in naredila prostor angleškim...pa nisem imela srca, da bi jih zavrgla. Presadila sem jih bolj kot ne z mislijo,saj ne bo nič več z njimi...pa glej, kot bi se hotele temu upreti...še vedno rastejo in so dejansko ene najbolj dišečih vrtnic. Na deklaraciji je pisalo: koralno rdeča in dišeča. To res drži. Morda je malo nagnjena k črni listni pegavosti, a jaz jo spomladi poškropim s Cuprablauom,pa se nekako drži Pomladi so lepi tudi mladi listi, ki so na začetku temno rdeče barve. Zraste pa cca. 70 - 80cm.