Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2017

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

pep je napisal/a:
Rade tale divji tomato, je bujne rasti, bi bil podlaga za cepljenje, če se bi priporočal za kakšno seme v 2108.

Kaksne sorte paradiznikov pa so primerne kot podlage za cepljenje? Kaksne so lastnosti, ki naj bi jih podlage imele? Pozna to kdo?
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Te informacije skrivajo kot kača noge, slišal sem samo, da mora biti bujne rasti in se seje že janujarja.
mravlja

Torej bi bilo najbolje kaksnega cepljenega "odcepiti" in ... Wink
He, koliko dela za brez veze. In kompliciranja...
Rade

Odgovor Napisal/-a Rade »

pep je napisal/a:
Rade tale divji tomato, je bujne rasti, bi bil podlaga za cepljenje, če se bi priporočal za kakšno seme v 2108.

Pep, ni problema, lahko pogledaš na lanskih julijinih slikah, kako raščav je wild tomato. Meni raste odlično, bom poročal, kako napreduje in naberem dovolj semena, brez skrbi!_________________kar zraste pač zraste
thag

Odgovor Napisal/-a thag »

V koliko velikih loncih gojite paradiznike? nekaj jih bom dal po loncih npr long kepperja, nekaj pritlikavih sort... pa me zanima kaksna je optimalna velikost lonca?
mravlja

Nekaj let nazaj je pri nas par sadik "padlo" v lonce fi 40cm - mislim, da so bili premajhni. Mogoce je priblizno dovolj za cesnjevce, za ostale ne.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

To je tudi moj vtis (odsluženi vinski sodi pa so zmaga).
dejan84

Odgovor Napisal/-a dejan84 »

Jaz to leto uporabljam, zaklje iz tkanine.

10 in 15 gallon velike

3.7 l je ena galona, tako, da tam nekje od svoh 40l do 55l

LP
Dejan
mravlja

dejan84, pozdravljen,

tvoje dimenzije bi pa za vzgojo paradiznika ze kar morale zadostovati. Bom z veseljem spremljal tvoje nadaljne zapise.

(lonec fi 40cm ima od 20-25 litrov - odvisno od oblike)
Rade

Odgovor Napisal/-a Rade »

Evo, po treh urah so vsi paradižniki v zemlji na gredi. Sedaj pa naj bo vreme kot se šika, heheh._________________kar zraste pač zraste
Odgovori